Harckészültség

2017. szeptember 5. 07:52

Gazda Albert
Magyar Nemzet

A hatalomnak nem fér bele, hogy az emberekben – itthon és külföldön – vele összefüggésben előkerüljön a 2006. őszi események emléke.

„Hónapok óta része a fideszes kommunikációnak egy speciális motívum, amelyről Rogán Antal propagandaminiszter a párt és a holdudvar szombati kötcsei piknikezése után is beszélt. Eszerint a nemzeti együttműködés rendszerét akár utcai zavargások árán is megpróbálhatják megbuktatni. Vannak olyan külföldi erők, búslakodott Rogán a közszolgálatinak csúfolt főpárt-televízióban, amelyek effajta megmozdulások szervezésében is aktív szerepet vállalhatnak. Még szerencse, hogy a miniszter egyúttal kifejezte reményét, hogy e zavargásokat talán mégis sikerülhet elkerülni.

A lehetőség újabb felvetése tág teret nyit az értelmezéseknek. A fékezhetetlen agyvelejű hírmagyarázók sorát felvonultató Demokratikus Koalíció máris eljutott oda, hogy Orbán Viktor álpuccsot készít elő. Mivel attól fél, hogy a küszöbönálló választáson képtelen lesz megőrizni hatalmát, ezért bármeddig, akár a zűrzavar kirobbantásáig is hajlandó elmenni. Mondjuk az sem sokkal jobb, hogy úgy hírlik, a Fideszben tényleg vannak szép számmal, akik biztosak abban, hogy a galád Soros-terv részeként hazánk lehet a következő Ukrajna. Azaz a liberális világ-összeesküvők semmitől nem visszariadva itt óhajtják levezényelni a soron következő színes forradalmat. Nem ismernek ezek sem istent, sem embert.

A két szélsőséges forgatókönyv-szerűség között is felvetődhet számtalan közbülső verzió. Egyebek mellett annak tükrében, hogy a kormánypárt eddig milyen óvatosan bánt az ellene lázadozókkal. Vegyük akár a korábbi internetadós vonulásokat, akár a CEU-sztori tavaszi kulminálása apropóján szervezett tiltakozásokat, a rendfenntartás mindig ügyelt, hogy haja szála se görbüljön senkinek. Akkor se, ha az Oktogon vagy más közterületek engedély nélküli elfoglalásával egyébként esze ágában sem volt betartani a jogszabályokat. Nyilvánvaló: a hatalomnak nem fér bele, hogy az emberekben – itthon és külföldön – vele összefüggésben előkerüljön a 2006. őszi események emléke.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117185