Ezt jól megbeszéltük

2017. szeptember 5. 11:10

Egyesek szerint forró őszre számíthatunk. Szerintem inkább mulatságosra.

„Sok szó esett a jeles eseményen az »összefogás« szükségességéről is. Ebben – elméletileg – egyet is értenek, az egész ellenzék, mely legnagyobbrészt a volt kommunista nómenklatúrából és zavarosfejű unokáikból áll.

Zárójel. Gondolom a nyájas olvasónak is feltűnt, hogy amint felbukkan egy új ellenzéki üdvöske, a családfájára tekintve, már legkésőbb a második lépésben, volt ÁVH-s, TSZ-elnök, pártfunkci felmenőket találunk. Így megy ez, a származás, a családi szocializáció minden megfontolást felülír. Zárójel bezárva.

Főként az egyszemélyes, párt-karikatúrákat izgatja az összefogás gondolata. Ők egyszerű barterüzletet kínálnak, olyat, amely már 2014-ben bevált számukra. Az ajánlat a következő: »Én szállítom neked mind a 29 szavazómat (lehet, hogy 30, mert ha Pista nagybátyámat leitatom, akkor tán rám szavaz, függetlenül attól, hogy tíz éve nem adom meg neki az 1500 forintját.) Te pedig beviszel engem a parlamentbe, ahol is teljes fizetés, költségtérítés négy hosszú kellemes éven át. A hülyének is megéri, hát még neked.« Számukra ez a tökéletesen igazságos választási rendszer, hiszen semmiféle teljesítmény nem szükségeltetik ahhoz, hogy zsíros állásuk legyen négy éven át. Hogy az előző választások tanulságait levonva a »nagyobb« ellenzéki pártoknak mennyire fűlik ehhez a foga, az más kérdés.

Összefoglalva, egyesek szerint forró őszre számíthatunk. Szerintem inkább mulatságosra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117202