Megegyezés ellenére

Patthelyzet a libanoni határon

2017. szeptember 4. 10:28

Az amerikai erők és az Iszlám állam szélsőségesei között a korábbi megegyezések ellenére sem rendeződött a helyzet a libanoni határon. A megállapodás értelmében a terroristák családjaikkal együtt hagyhatnák el a térséget – közölte az Euronews.

Patthelyzet alakult ki az amerikai erők és az Iszlám állam szélsőségesei között Szíriában a libanoni határ környékén. Korábban a szír vezetés és a libanoni Hezbollah megegyeztek, hogy a terroristák családjaikkal együtt elhagyhatják a térséget és visszavonulhatnak az ellenőrzés alatt álló területekre. 

Ez a megegyezés kedvezőbb annál, amit egy amerikai különmegbízott korábban nyilatkozatában felfestett. Véleménye szerint a terroristákat a csatamezőn kellene megölni és nem Szírián keresztül szállítani őket az iraki határhoz. Irak a terroristák visszafogadásába nem egyezett bele, a hírek szerint pedig a koalíció biztosítja majd, hogy a terroristák ne léphessenek be az országba. 

Az ENSZ emberi jogi képviselője szerint az amerikai haderőket is köti az egyezmény, így a civileket el kell engedniük, a harcok állásától függetlenül. A civil menekülteket ugyanis védi a nemzetközi jog, amelynek értelmében ha távozni szeretnének, akkor lehetőséget kell biztosítani menekülésüknek – írta az Euronews.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117126