Itt a vége?

Bienerth Gusztáv bizalmi szavazást kér maga ellen

2017. szeptember 1. 09:38

Pénteken tíz órától tart közgyűlést a Magyar Úszószövetség, amelyen szó lesz Bienerth Gusztáv elnöki pozíciójáról is, hiszen az úszószövetség elnöke bizalmi szavazást kér maga ellen – értesült az Origo.

Bienerth Gusztáv azt tervezi, hogy ő maga fogja kérni a péntekre összehívott rendkívüli közgyűlést, hogy szavazzanak arról: maradjon-e úszóelnök vagy sem – értesült az Origo

A rendkívüli közgyűlés összehívására azért volt szükség, mert a Magyar Úszószövetség hat elnökségi tagja lemondott tisztségéről, ezért a helyükre új tagokat kell választani. 

Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Dr. Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor még augusztus elején jelentették be lemondásukat. Döntésüket akkor azzal indokolták, hogy: „a szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről. A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről.” A szövetség az elnökségi tagok lemondását követően lényegében műkődésképtelenné vált.

De nem csak a hat elnökségi tag távozott pozíciójából, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár ugyanis csütörtökön mondott le a Magyar Úszószövetség általános alelnöki posztjáról. 

 

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117022