Fapapucs

2017. augusztus 27. 20:10

Mátyás Győző
168 Óra

Képtelenség eltekinteni azoktól a horrorisztikus borzalmaktól, szörnyűségektől, amely „eredményekhez” a gyakorlatban az iszlám szélsőségesek „elvei” vezetnek. Ebbe a kontextusba a magyar kormány egyszerűen nem keverhető bele.

„Minden futsalosok legnagyszerűbb külügyére érezhető büszkeséggel rendelte vissza a hollandiai magyar nagykövetet Hágából.

Egy rosszul megfogalmazott, félreérthető mondat miatt. Amit a távozó holland nagykövet mondott éppen a 168 órának adott interjújában. Ismételem: rossz mondatról van szó. Persze nem egészen azért, amiért a magyar hatalmi akárkik rárepültek. (E tekintetben külön gratulálnánk D. Tamás szokásos cizellált kommentárjához /meg ahhoz, ahogy az európai színtéren reprezentálja hazánkat, ezzel is növelve az ország iránt megnyilvánuló szimpátiát/. Amúgy várjuk Rezsiszilárd értő megjegyzéseit is.)

Semmilyen módon nem lehet ugyanis összevetni az iszlám szélsőségesek ellenségképző logikáját a magyar kormány gyűlöletpropagandájával, bármennyire visszataszítónak gondoljuk is azt. Azért nem, mert egyszerűen képtelenség eltekinteni azoktól a horrorisztikus borzalmaktól, szörnyűségektől, amely »eredményekhez« a gyakorlatban az iszlám szélsőségesek »elvei« vezetnek. Ebbe a kontextusba a magyar kormány egyszerűen nem keverhető bele.

Az más kérdés, hogy a holland nagykövetnek esze ágában sem volt »egyenlőségjelet tenni a terroristák és a magyar kormány közé«, amivel lucidus elméjű külügyminiszterünk megvádolta őt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116730