Forró ősz előtt

2017. augusztus 25. 07:00

Gajdics Ottó
Magyar Idők

Ha a kormány október 23-ig nem látja be, hogy csak az igazságos és üdvös, amit az önkéntes káoszfelelős és barátai annak tartanak, akkor jönnek az út- és hídlezárások, az épületfoglalások.

„Nagyon forró őszt jósolt Gulyás Márton Orbán Viktornak még május közepén. Ha a kormány október 23-ig nem látja be, hogy csak az igazságos és üdvös, amit az önkéntes káoszfelelős és barátai annak tartanak, akkor jönnek az út- és hídlezárások, az épületfoglalások. Erőszakos az, aki nem érzi ki ebből a bensőleg hozzá tartozó szelíd törekvést a közmegegyezésre.

Nos, itt van az ősz, itt van újra. Egyes elemzők úgy látják, azért tud Gulyás összeültetni tököt, paszulyt a választási rendszert átalakítani szándékozó reménytelen kezdeményezése mellett, mert a szanaszét szakadt balliberális és a pszeudobalossá vált egykori radikális ellenzék már jó előre próbálja megmagyarázni a 2018-ban várható sikertelenségét, a rendszer aránytalanságára és igazságtalanságára fogva azt. Pedig tény az, hogy bárki győzhet a választáson akkor is, ha minden marad úgy, ahogy van, csak az ellenzéknek több szavazatot kell szereznie, mint a kormánypártoknak. Ehhez persze nem ártana összefogniuk vagy legalábbis megegyezniük valamiféle együttműködésben.

Ezen a ponton vigyázni kell, hogy a történések elképesztő abszurditása ellenére röhögés nélkül tudjuk értékelni, ami a szemünk elé tárult nyáron. Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje az összefogás jegyében lassan mindenkit magára haragít még a saját pártjában is, és miközben tárgyalni sem nagyon hajlandó senkivel, kizárólag azt tudja szajkózni, kivel nem hajlandó együttműködni. Aztán megrettenve az elmagányosodásától, marcona testőrökkel kezd el flangálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116638