Ellenzéki Állatfarm

2017. augusztus 23. 10:16

Kiszelly Zoltán
Mozgástér

Amit az ellenzék az uniós fejlesztési források „ellopásának” tart, az mások szerint csupán az a változás, hogy immáron főszabályként nem külföldi cégek a legnagyobb beruházások fővállalkozói és haszonélvezői, hanem magyar cégek.

„Az ellenzék (beleértve a Jobbikot is) most azt akarja elhitetni, hogy a kormány ki akarja vinni az országot az EU-ból, és ezt csak ők akadályozhatják meg. Eddig az új sztori.

Az ezt alátámasztani hivatott érvelés már sokkal zavarosabb. Fő érvként azt hozzák fel, hogy 2020 után elfogynak az uniós fejlesztési források, és már »nem lesz mit ellopni«. Azt mindenki tudja, hogy Anglia távozása után kisebb lesz a 2020-től kezdődő uniós költségvetés keretösszege. A brexit tárgyalásokon viszont látszik, hogy az angolok a brexit után is fizetnek majd valamennyit az egységes belső piachoz való hozzáférésért, tehát a csökkenés a várt 20 százalékosnál biztosan kisebb lesz.

Amit az ellenzék az uniós fejlesztési források »ellopásának« tart, az mások szerint csupán az a változás, hogy immáron főszabályként nem külföldi cégek a legnagyobb beruházások fővállalkozói és haszonélvezői, amelyek osztrák lapinformációk szerint 2010 előtt a »virágoknak« és »madaraknak« osztottak vissza kenőpénzt, hanem magyar cégek. A pénz nagyrésze már az országban marad.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116553