Oktatásügy

Palkovics: Helyes az irány az oktatásban

2017. augusztus 22. 10:53

Helyesnek tartja az oktatási rendszer korábban kijelölt irányvonalát Palkovics László oktatási államtitkár.

„Az oktatási rendszer lassan változik, de mára vitathatatlanná vált, hogy az az út, amelyet néhány éve kijelöltek, helyes irány volt” – mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Az államtitkár köszöntőjében kiemelte: az igazgatók feladata, hogy még jobbá tegyék az általuk vezetett intézményeket, hogy élmény legyen ott tanítani és tanulni. „A cél, hogy az oktatási rendszer és a diákok a világ élvonalába kerülhessenek” – jelentette ki.

Palkovics László úgy vélte, az oktatásban végbement változtatások eredményeként hatékonyabb rendszer és egyértelműbb viszonyok alakultak ki, „mindenki tisztán lát”, pontosan tudja, mi a feladata, milyen elvárásoknak kell megfelelnie.

Mint mondta, az igazgatók kezében van a fejlesztés lehetősége, hogy iskolájukat jobbá, versenyképesebbé tegyék. „Az irány jó, az eszközök és a források rendelkezésre állnak”, de a helyi igényekre nekik kell megtalálni a válaszokat – magyarázta az igazgatóknak. Hozzátette: fontos feladatuk a pedagógusok motiválása, munkájuk megfelelő honorálása is.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116500