Fogalmi zavar?

A 3-as metró miatt követelik Dabóczi menesztését a Liberálisok

2017. augusztus 22. 12:06

Hiába üzemelteti a BKV a 3-as metrót, a külön cégként működő BKK igazgatóján kérik számon a Liberálisok a metróvonal állapotát. A párt Dabóczi Kálmán vezérigazgató menesztését követeli.

A Magyar Liberális Párt arra szólítja fel Tarlós István főpolgármestert és a főváros vezetését, hogy azonnal menessze a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját. Mindezt annak kapcsán mondták, hogy a vasárnap reggeli üzemkezdésre a beszivárgó esővíz ellepte a felújítás alatt álló Árpád hídi megállónál a 3-as metró sínjeit.

A Liberálisok budapesti választmányának elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Dabóczi Kálmán alkalmatlan a BKK irányítására, „Augiász istállójává” züllesztette a céget. Azt kérdezte Tarlós Istvántól, hány botrányra van még szükség ahhoz, hogy eltávolítsák a vezérigazgatót.    

Szabadai Viktor szerint a vasárnapi eső életveszélyes helyzetet okozott, hiszen a sínek áram alatt állnak, még akkor is, ha üzemkezdéskor már nem engedték le az utasokat – emelte ki a politikus. A párt a problémák miatt kérdéseket tesz fel a BKK vezetésének annak érdekében, hogy megtudják, kik a felelősei a vasárnap történteknek, kik a metrófelújítás kivitelezői, és a kivitelezők dolgoznak-e más fővárosi beruházáson. Szabadai Viktor azt is meg akarja tudni, igaz-e, hogy a BKK többször is jelezte, hogy a kivitelező cég nem jól dolgozik, és kérnek-e kártérítést.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a 3-as metró üzemeltetését nem a BKK végzi, hanem a BKV – a két cég teljesen különállóan működik, így a Liberálisoknak a metróvonalakkal kapcsolatos kérdésekkel valószínűleg érdemes lett volna a BKV-t keresniük.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116508