Hát jó...

Támogatta a parlamenti ülést, de nem vesz részt rajta a DK

2017. augusztus 21. 11:05

A Gyurcsány-párt szerint parlamenti eszközökkel nem lehet megváltoztatni a Fidesz politikáját, ezért nem vesznek részt a hétfői rendkívüli ülésen sem – ami a Fidesz bojkottja után várhatóan határozatképtelen lesz.

A Demokratikus Koalíció hétfő reggeli közleményében tudatta, nem vesz részt az ellenzék – köztük a DK – által is összehívott rendkívüli parlamenti ülésen.

A párt a döntését tavaly őszre vezeti vissza: úgy fogalmaznak, a Népszabadság tavaly őszi bezárása elleni tiltakozásként kivonultak a párt képviselői a Parlamentből, a munkában azóta is csak a kétharmados törvények megakadályozása végett vesznek részt.

Ez a hétfői ülésen sem lesz másképp, a Gyurcsány-párt képviselői távolmaradnak attól. Hozzáteszik, hiába kívánják a CEU-törvény hatályon kívül helyezését, a Fidesz bojkottja miatt az ülés egyébként sem lesz határozatképes, így a CEU-kezdeményezés napirendre sem kerülhet.

A DK szerint lehetetlen parlamenti eszközökkel megváltoztatni a Fidesz politikáját, ez csak a választásokon lehetséges. Közleménye szerint ezért hajlandó küzdeni a párt.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116433