Gondolatok Lázártól nyugatra

2017. augusztus 20. 15:15

Simay Endre
Gépnarancs

Megfontolható lett volna olyan, lényegesen emberségesebb megoldás is, ami a valós menekültek ellátását, és az ügynökök kiszűrését is szolgálta volna. Budapest provokálása, és végül a tömegek szinte válogatás nélkül nyugatra engedése helyett.

„Arra is emlékezhetünk, hogy mit tett, első reflexből, a magyar kormány akkortájt. Telepakolta az országot magyar nyelvű, a menekültek számára aligha érthető, de a gyűlöletet felkorbácsoló plakátokkal. A szigorúbb ellenőrzésekről meg nem igazán hallhattunk pontos adatokat később sem. Annak ellenére, hogy néhány hónappal később már Orbán retorikájában is felbukkantak a menekültek közé vegyülő aktivisták. Valamint annak ellenére, hogy több terrorszervezőről is kiderült: megjárták Magyarországot.

A magyar kormány tehát sokkal inkább egy ellenség-képet építő retorikával, valamint egy sebtében felhúzott szarvas-csapdával látszott erősíteni az önképét. Miközben megfontolható lett volna olyan, lényegesen emberségesebb megoldás is, ami a valós menekültek ellátását, és az ügynökök kiszűrését is szolgálta volna. Budapest provokálása, és végül a tömegek szinte válogatás nélkül nyugatra engedése helyett. De emberséget keresni ott, ahol Erdő Péter kereszténysége a szint, igazán felesleges.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116394