Egy utolsó nagy lendület

2017. augusztus 20. 16:22

Sallai Róbert Benedek
Facebook

A fő próbatétel a következő fél év lesz: vajon sikerül-e az LMP-t valami olyanná tenni, amiért létrehozását kezdeményeztük immár tíz esztendeje.

„Lassan három és és fél éve, hogy megváltozott az életem, és Schiffer András unszolására felvállaltam, hogy az LMP országgyűlési listájának élén szerepeljek. Sokat kell még rágódnom, hogy jó ötlet volt-e, hiszen stigmaként fogom viselni ennek a négy évnek az emlékét, és nem biztos, hogy eme stigmát jó szemmel nézik majd. Belevágtam, mert annak idején egyik iskolám falán is ez a latin idézet volt kiírva latin szavakkal: »az arany a tűzben próbáltatik meg«.

Megpróbáltam hát, de a fő próbatétel a következő fél év lesz: vajon sikerül-e az LMP-t valami olyanná tenni, amiért létrehozását kezdeményeztük immár tíz esztendeje. Alig akartam elmenni Búbánatvölgybe 2007-ben, de mostani frakciótársam Schmuck Erzsi unszolt, és nem mertem Andrásnak nemet mondani, mert akkoriban sok-sok ügyben segített pro bono. Az LMP 10 éve – miért tagadjuk? – nem hozta meg az áttörést, amire vágytunk.

A teljes rendszárváltást követő politikai elit elszámoltatására, a privatizáció nevű szabadrablás átvilágítására, egy érettebb, emberekért lévő demokrácia megteremtésére, egy új politika kultúra meghonosítására és a rendszerváltás befejezésére szerződtünk. Majd jöttek a bajok: a viták, a szétválás, és a holtpontra jutás, András távozása. Majd az újragondolás, és most próbáljuk magunkat összeszedni egy utolsó nagy lendülethez, hogy végre talpraállítsuk azt a politikai erőt, amelyről elhiszi az ország, hogy immár kész a kormányzásra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116398