Ha Orbán kétharmaddal nyer, befejezem

2017. augusztus 20. 09:48

Jámbor András
168 Óra

Ha pedig a Fidesznek jövőre kétharmada lesz, nem is lesz értelme ilyen oldalakat csinálni, én is jó eséllyel befejezem az újságírást. De nem lesz kétharmad. Interjú.

„2015-ben azt írta Kocsis Mátéról, hogy »elkövette az uszítás és a rémhírterjesztés bűntettét«, amikor a józsefvárosi polgármester azt mondta, hogy a menekültek a Köztársaság téren tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Kocsis feljelentette, még rabosították is.

Ez az ügy amolyan félreértés volt. Attól azért nem félek, hogy a bíróság újságírókat csukat majd le. Persze mondtuk már párszor, hogy ennél rosszabb nem lehet, aztán mégiscsak lett. Ha pedig a Fidesznek jövőre kétharmada lesz, nem is lesz értelme ilyen oldalakat csinálni, én is jó eséllyel befejezem az újságírást. De nem lesz kétharmad.

Honnan tudja?

A CEU-ügyön sok fővárosi és nagyvárosi szavazót veszített a Fidesz.

Vidéken viszont sokat hozott a konyhára a sorosozás.

Ha Budapesten bukik néhány plusz egyéni körzetet Orbán, akkor nincs kétharmad. Ebből a szempontból a Fidesz rosszabbul áll, mint 2014-ben. A kérdés inkább az, mit kezdenek magukkal az ellenzéki pártok. A DK–MSZP-együttműködés nélkül szinte lehetetlen megnyerni körzeteket. De ha születik egy értelmes ellenzéki összefogás, és ha nem a Fidesz tematizálja majd az őszt, akkor abszolút van esély. A Fidesz szavazótáborának egy része kicserélődött, a CEU-ügy miatt is sok fővárosi, nagyvárosi és diplomás levált róla, a kisvárosokban viszont kevesen mennek el szavazni. Ha Budapesten magas lesz a részvétel, az számos választókerületet hozhat. Kérdés, hogy az állandó ellenségképzés és külső ellenséggel zajló harc felbőszíti-e annyira az ellenzéki szavazókat, hogy elmenjenek szavazni. Ebben a sajtónak is van felelőssége.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116383