„Szandis papák”

Hollik István: A nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

2017. augusztus 19. 16:48

​A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot a négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.

Bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője.

A kereszténydemokrata politikus szerint „Vona Gábor a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon, szandis papákon gúnyolódott”, akikről a Jobbik elnöke azt írta, hogy „radikalizálódnak és felhörgik a huszadik század összes traumáját és szenny folyik ki a szájukon”.

„Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a nyugdíjasoknak megvan a határozott véleménye” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve, egy csütörtökön nyilvánosságra került országos, reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a lakosság több mint kétharmada vár bocsánatkérést Vona Gábortól.

Hollik István szólt arról is, hogy Vona Gábornak bár nagyon sok alkalma lett volna, eddig egyszer sem kért bocsánatot, sőt kiállt korábbi véleménye mellett. „Úgy tűnik nem tartja hibának ezt a gúnyolódó stílust, nem tartja hibának, hogy emberszámba sem veszi a nyugdíjasokat” – fogalmazott a KDNP politikusa.

A kormánypárti képviselő megjegyezte továbbá, augusztus 20-hoz közeledve Vona Gábornak is be kellene látnia, mi a különbség egy pártelnök és egy államférfi között. „Egy igazi államférfi minden esetben Magyarország érdekét veszi figyelembe, azt helyezi előtérbe, és minden tekintetben tiszteli Magyarország állampolgárát, függetlenül attól, hogy demokráciában őt választja, vagy nem” – fejtette ki Hollik István.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116374