Nagyon rövid megjegyzés Seres László charlottesville-i cikkéhez

2017. augusztus 18. 17:10

Nem véletlen, hogy az ellenzéki sajtóban az olyan jobboldaliak, mint Seres és Puzsér, egyre nagyobb szerepet játszanak.

2017. augusztus 18. 17:10
Tamás Gáspár Miklós
HVG

„Azon én most nem tudok segíteni, hogy az ellenzéki médiaértelmiség látványosan megadja magát a magyar kormány által megtestesített, de másutt is dúló korszellemnek (egyébként önzetlenül és személyes függetlenségét megőrizve)  – azon kívül, hogy kedvetlenül megállapítom: ez a fontos és nagyra hivatott testület csak követ más néptöredékeket a kapitulációban.

Az biztos, hogy ebben nem óhajtok részt venni. A vereség egy dolog (és a liberális balközéptől a radikális baloldalig terjedő közeg kétségtelenül vereséget szenvedett), ám a fegyverletétel más ügy. Nem véletlen, hogy az ellenzéki sajtóban az olyan jobboldaliak, mint Seres és Puzsér, egyre nagyobb szerepet játszanak. A sajtó erőszakos átállítása után az ellenzéki sajtó belülről motivált, őszinte átállása megy végbe. Nem Orbán támogatása, csudát – de nem Orbán a világon az egyetlen politikai és világnézeti probléma. Abcúg, Orbán, mondják az ellenzéki médiák, ám a legfontosabb kérdésekben (osztály, etnikum, dzsender – újraelosztás, méltóság, autonómia, egyenlőség) egyre közelebb kerülnek hozzá. Nem mindig és nem mindenki persze, de a tendencia föltűnő. Nincs emögött intrika, pénz, erőszak. Csak az ellenállásnak a föladása.

Ezt én helytelenítem, utálom, elítélem. Nem törődöm vele, hogy ez népszerűtlen magatartás. Van, ami fontosabb, mint a siker.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2017. augusztus 20. 11:54
Seres, meg Puzsér jobboldali persze :D Jó, hogy nem nácizta le őket mindjárt ez a szenilis holokauszt sérült marha.
szekula
2017. augusztus 20. 00:04
TGM-et ismerem. De ki a vihar az a seres?
megfejtô
2017. augusztus 19. 15:15
Bravò Gazsi Sikeres terszelgèst a magàra maradt maoista èrtelmisègi csöppet sem felvett, csöppet sem öncèlù ès rögejes szerepèben. Nehèz lehet megenèszteni, hogy egyszerûen nem vagyunk relevànsak, az a frànya vilàg meg az emberek nem engedelmeskednek az izmusoknak.
Agricola
2017. augusztus 19. 14:43
Seres (HVG) nagyon jól látja a charlottesville sajnálatos események kiváltó okait , nem úgy, mint TGM az állítólagos "filozófus", akit nem az ész, hanem az érzelmek vezérelnek : "az erőszakos, szélbalos Antifa, a kirekesztő, esszencialista #BlackLivesMatter (BLM) mozgalom nagyon is hozzájárult a charlottesville-i eszkalációhoz. A BLM a feketékkel szembeni brutális rendőri erőszakkal szemben fellépő civil szervezetből lett percek alatt FEHÉRELLENES, KOMMUNISTA GAZDASÁGI ELKÉPZELÉSEKET HIRDETŐ MILITÁNS SZEKTA, amely egész komolyan azt hiszi, hogy az Egyesült Államokban "rendszerszintű" az afroamerikaiakkal szembeni fajgyűlölet, strukturális az erőszak, sőt, a "genocídium" – holott előbb a saját erőszakosságukkal kéne leszámolni, mielőtt ezt folytatnák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik