Nagyon rövid megjegyzés Seres László charlottesville-i cikkéhez

2017. augusztus 18. 17:10

Tamás Gáspár Miklós
HVG

Nem véletlen, hogy az ellenzéki sajtóban az olyan jobboldaliak, mint Seres és Puzsér, egyre nagyobb szerepet játszanak.

„Azon én most nem tudok segíteni, hogy az ellenzéki médiaértelmiség látványosan megadja magát a magyar kormány által megtestesített, de másutt is dúló korszellemnek (egyébként önzetlenül és személyes függetlenségét megőrizve)  – azon kívül, hogy kedvetlenül megállapítom: ez a fontos és nagyra hivatott testület csak követ más néptöredékeket a kapitulációban.

Az biztos, hogy ebben nem óhajtok részt venni. A vereség egy dolog (és a liberális balközéptől a radikális baloldalig terjedő közeg kétségtelenül vereséget szenvedett), ám a fegyverletétel más ügy. Nem véletlen, hogy az ellenzéki sajtóban az olyan jobboldaliak, mint Seres és Puzsér, egyre nagyobb szerepet játszanak. A sajtó erőszakos átállítása után az ellenzéki sajtó belülről motivált, őszinte átállása megy végbe. Nem Orbán támogatása, csudát – de nem Orbán a világon az egyetlen politikai és világnézeti probléma. Abcúg, Orbán, mondják az ellenzéki médiák, ám a legfontosabb kérdésekben (osztály, etnikum, dzsender – újraelosztás, méltóság, autonómia, egyenlőség) egyre közelebb kerülnek hozzá. Nem mindig és nem mindenki persze, de a tendencia föltűnő. Nincs emögött intrika, pénz, erőszak. Csak az ellenállásnak a föladása.

Ezt én helytelenítem, utálom, elítélem. Nem törődöm vele, hogy ez népszerűtlen magatartás. Van, ami fontosabb, mint a siker.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116332