„Hagyjuk már a politikát... úgyis mindegy”

2017. augusztus 18. 10:23

Úgy érzem, engem nem képviselnek. Zsidó származásúként, anyaként, nőként... én egy strigulát sem érek talán.

2017. augusztus 18. 10:23
Szabó Anna Eszter
WMN

„Nagyon könnyű azt mondani, hogy »hagyjuk a politikát«, ha soha nem tapasztaltad meg, milyen az, amikor az életed múlik azon, kik és hogyan döntenek a sorsod felől. Manapság pedig úgy érzem, engem nem képviselnek. Zsidó származásúként, anyaként, nőként... én egy strigulát sem érek talán. (»Nőügyekkel amúgy sem foglalkozunk«, ugye...) Egy korlátozott érzékenységű detektor ballibsiként elkönyvel, és onnantól mehetek a levesbe. Hacsak nem állok be a sorba, és nem éljenzek. Vagy hallgatok.

A minap a kezembe került egy bulvár hetilap, amiben egy ismert színész (ex?)házaspár gyerekéről azt írták, hogy tönkreteheti a szülei karrierjét, amiért aktívan kiáll a politikai nézetei mellett, amelyek történetesen kormányellenesek. Nem is akartam elhinni, hogy ez egy bulvárlapban, nyomtatásban megjelent, miszerint ha valaki nyíltan kormányellenes, az bárkinek, aki a környezetében van, rossz hatással lehet a karrierjére. Ez most nem is az aktuális kormányról szól, hanem az elvről, ami egy akármikori, mindenkori hatalom esetében is rettenetes és sötét időket idéz. 

Nőket ütnek meg, cibálnak le a földre, mert más politikai nézeteket vallanak, gyereket ríkatnak meg, mert az apát és őt lemigránsozzák a buszon, nyílt gyűlöletkampány folyhat(ott) óriásplakátok formájában, de azért csak »hagyjuk a politikát«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2017. augusztus 20. 10:24
Mi nem elég még a magaféléknek, Hölgyem?! Zsidóként, nőként, mit nem kap meg? Talán a levegőt is szeretné elszívni a magyar emberek elöl? Akkor ne lámentáljon, írja ezt. Az elégedetlenkedő, kirekesztő, hazug mentalitású emberek, mint maga, fogja be a száját, és akkor jelentkezzen, ha valós problémája lesz.
Bűbájos Küsmödy
2017. augusztus 19. 21:00
Engem ki képvisel??? Magyar vagyok, fehér, férfi és hetero! Nos???
szigno57
2017. augusztus 19. 20:43
Kedves Szabó Anna Eszter! Elolvastam a cikket a megjelenés helyén. Sokkal rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Ha Ön attól fél, hogy egyik nagyszülői ágon feltehetően 1/4 részben zsidó származása miatt valamilyen kellemetlensége, mellőzöttsége, bármilyen Önt érő negatív megkülönböztetése származik, akkor pakoljon, és keressen egy jobb helyet magának. Megkerestem a tömören fogalmazott életútját is. "1987-ben született Debrecenben. Dráma tagozatos osztályban érettségizett, évekig színésznőként dolgozott a Csokonai Színházban. Tanulmányait a Színház és Filmművészeti Egyetemen televíziós műsorkészítő szakon folytatta. Cikkei jelentek meg női magazinokban. Jelenleg főállású édesanya." Több könyv társszerzője: Egyetemista lány támogatót keres - Tudom, mit csinál a gyereked szombat éjjel! - Hölgy alkalmi kísérőt keres 31 évesen úgy látom hagyták tanulni, érvényesülni. Nem akarok gonoszkodni, de vélhetőleg származási kapcsolatait is remekül használja - aki érteni akarja, érti miről beszélek. És itt egy részlet írásából, ami elárulja valójában mitől is fél Ön! """Nálunk a vasárnapi ebédek állandó témája volt a politika, közösen néztük a híradót, és az újságok is becsben voltak tartva. Valahogy mindig képben voltam a koromnak megfelelő módon, hogy mi zajlik éppen, kit „szeretünk” és kit nem. Egyértelművé vált hamar, milyen nézeteket kerülünk, és milyenekkel szimpatizálunk.""" Ha nem a mi kottánkból játszanak, csak rossz lehet, vitának helye nincs. /SZDSZ/ és társaik, zsidó szervezetek, stb... Nagyon unjuk már ezt - szerencsére egyre többen látnak tisztábban, és nem vevők ezekre a próbálkozásokra. Végül felhívom figyelmét, hogy az un. halálgyárakat a zsidó bankárok által pénzelt fasiszta rendszer működtette. Ez bizonyított tény! Na nem így szerették volna, de így sikerült. Kérem olvasson egy kis Drábik János-t, és gondolkodjon el, mi ellen is ágál, milyen politikát szeretne. A Magyar Kormány 100%.ig elkötelezett minden faji alapon történő megkülönböztetés ellen. Mit akar még? Használja tehetségét építő munkára, és ne valamilyen képzelt nem létező probléma "gyártására" ! Üdv., szigno57
quiet
2017. augusztus 19. 15:35
Kedves hallgatóink ! Tiborc panaszát hallották a második felvonásból. ( azért a női név, mert a szabad személyiségépítés jegyében Tiborc átoperáltatta magát. De, mint a nagy költő mondja: "Tiborc panasza örök, mindegy, mi van a lába között . " ) Mosdt hallgassanak egy kis tánczenét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik