István, Orbán, Soros és a nemzeti minimum

2017. augusztus 18. 14:16

István, mint látjuk, mind a balosoknak, mind a jobbosoknak a jót testesíti meg. Lényeg, hogy Istvánt mindenki szereti. Senki sem vitatja, hogy méltó az ünneplésre.

2017. augusztus 18. 14:16
Stumpf András
Válasz.hu

„No, de mi is az a választás, amely előtt pártunk és kormányunk kiszivárgott titkos dokumentuma szerint állunk? Mi is van akkor, ha »Szent István Magyarországát« (ennek letéteményese kormányértelmezésben nyilvánvalóan a Fidesz és maga Orbán) választjuk a gonosz Soros-terv helyett? Hirtelen akkora lesz az ország megint, mint István korában? Netán megint beparancsolnak mindenkit a templomba vasárnap? Nyilván nem.

A helyes megfejtés: nincs semmi értelme az egésznek. Politikai kommunikáció. Annak nem kell, hogy értelme legyen. Lehet ennyire debil. Eredményt várnak tőle csupán.

Jó hírem mégis van: István, mint látjuk, mind a balosoknak, mind a jobbosoknak a jót testesíti meg. Némileg eltér, hogy miért, de mégis. Előbbieknél, ugye, a gonosz Orbán ellentéte, utóbbiaknál a gonosz internacionalista/liberális/kommunisták ellentéte. Lényeg, hogy Istvánt mindenki szereti. Senki sem vitatja, hogy méltó az ünneplésre.

S amíg ez így van, nem is vagyunk annyira elveszettek. Ha nem is látványos, de bizony: van még közös pont, közös mítosz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2017. augusztus 20. 20:10
Vajk , / nektek Első Pisti / szsámomra semmit sem jelent. Az én hőseim Koppány , Vata, Vatafia János, Rásdi ....Valamint Thonuzoba, akit Pisti elevenen elásatott a feleségével együtt, és a sok pogány magyar és sámán, akiket megöltek. A Szent Jobb pedig az, ami. Egy mumifikálódott kézfej, amiről nem is biztos, hogy Pityué. Miért nem csináltat az Akadémia egy DNS-vizsgálatot ? Azért .
annamanna
2017. augusztus 20. 02:38
Valóban katasztrófa a történelmi személyiségek anakronisztikus kisajátítása, az ünnepek folyamatos aktualizálása. Habsburg Ottó is olyan gátlástalan volt ebben a tekintetben, hogy képes volt azt mondani vmi műsorban 1848-ról, hogy "a mi forradalmunk". A másik ilyen totál gátlástalan példa Mécsné Magyar Fruzsina, aki túlélte a holokausztot, miután 1954-ben megszületett: http://cink.hu/tenyleg-miert-kell-ezt-csinalni-szegeny-zsido-nenikke-1562183674 De az István király vagy Soros György közti választás is hasonlóan röhejes, igaza van Stumpfnak. Anakronisztikus lázadás a konföderációs szobrok megtaposása, a Hitler szülőháza körüli hiszti, a sámándobos magyarkodás. Számomra mind fölött a leggroteszkebb anakronizmus az ószövetségről való hamis képzelgés, Jézus megváltó halála után 2000 évvel.
Kanóc
2017. augusztus 19. 22:09
Most fingott, büfögött, vagy mindkettőt egyszerre?
Agnieszka
2017. augusztus 19. 15:43
Ettől függetlenül sem lehet Stumpfot komolyan venni. Az elmúlt hét eklatáns példa volt az álproblémára. Az a pénzfeldobás akkor nagyon rossz ötlet volt, ezt az istvánozást meg jobb lett volna meghagyni gondolat kísérletnek. Kár, a valamikori Heti Válaszban egy friss és szimpatikus hang volt. A probléma az, h.szerintem át sem látja, h. egy lényeges határvonalat sikerült átlépnie és nem is könnyű a vissza lépés, ha mondjuk, megvilágosodna és ügy döntene. Mindegy, ez az ő problémája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik