Fico, az áruló

2017. augusztus 18. 08:21

Bár Robert Fico szlovák kormányfő az utóbbi időben több megnyilatkozásával arra engedett következtetni, hogy a visegrádi együttműködés számára csak sokadlagos, itthon úgy tettek, mintha meg sem hallották volna ezzel kapcsolatos megjegyzéseit.

2017. augusztus 18. 08:21
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A magyar történelemben ki tudja, már hányszor fordult elő, hogy az ország vezetői a nemzetközi politikát illetően rossz lóra tettek. Az ország mostani urai mintha mindent elkövetnének azért, hogy hűek legyenek ezekhez a hagyományokhoz. Hiába fedezi a magyar költségvetés 2,5-4 százalékát az uniós támogatás, Soros György mellett Brüsszelt kiáltották ki a legnagyobb ellenségnek, szerintük az EU-t »meg kell állítani«.

Ha már a kormány nyíltan vállalja, hogy nem kíván a mag-Európához tartozni, s ott rúg bele az EU-ba, ahol tud, fel kellett mutatnia valamit, ami azt bizonyítja, Magyarország nemzetközi szinten igenis számottevő. Mivel ezt tényekkel felettébb nehéz lenne alátámasztani, és elég kínos lenne azzal kampányolni, hogy a magyar kormány számára Vlagyimir Putyin a legfontosabb szövetséges, ezért előhúzták a csodakalapból a Visegrádi Négyeket. Számos politikusunk állította, kivált azóta, hogy július óta átvettük a V4-ek soros elnökségét: Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország együttműködése már nemcsak Európában vált megkerülhetetlenné. Hogy ebből egy szó sem igaz, kit érdekel? A lényeg, hogy ha ezt szajkózzák, akkor itthon tényleg sokan elhiszik.

Bár Robert Fico szlovák kormányfő az utóbbi időben több megnyilatkozásával arra engedett következtetni, hogy a visegrádi együttműködés számára csak sokadlagos, itthon úgy tettek, mintha meg sem hallották volna ezzel kapcsolatos megjegyzéseit. A kormányzati propagandagyár továbbra is lelkesen ismételgette, hogy a V4-eknek nincs párja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2017. augusztus 18. 16:32
Végre valaki leírta: a költségvetés 2,5-4%-a. Az EU tart el minket, mi? Köszi, Tomika!
Mich
2017. augusztus 18. 16:22
Népszara-Tamás, az áruló...
Jobbik Oroszországért Mozgalom
2017. augusztus 18. 13:31
"Változik az Európai Unió, a tagországok a szorosabb együttműködés irányába mozdulnak. Átalakulóban a közép-, és kelet-európai térség is, hiába a visegrádi országok migrációs kvóták kapcsán létrejött taktikai egysége, Orbán Viktor közvetlen szövetségesei szép csendben kihátrálnak Budapest mellől. Magyarország nem “büszke és erős”, hanem magára hagyott és elszigetelt ország." Itt olvastam: https://vilagterkep.atlatszo.hu/2017/06/28/visegrad-halott-orban-ellenes-szovetseg-alakul-kozep-europaban-is/ Erős írás, ajánlom mindenkinek a támában!
még fokozza
2017. augusztus 18. 12:27
A V4 az új KGST.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik