Szétszakadt Államok

2017. augusztus 18. 08:22

Barack Obamának tetemes felelőssége van abban, hogy a Charlottesville-ben feltörő feszültség cseppet sem enyhült az elmúlt években.

2017. augusztus 18. 08:22
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Barack Obamának tetemes felelőssége van abban, hogy a Charlottesville-ben feltörő feszültség cseppet sem enyhült az elmúlt években. Sőt. A magukat frappánsnak tartó amerikai értelmiségiek és politikusok Trumpot oktatják ki azzal, hogy márpedig nem kell itt árnyalni a jó- és a rosszfiúk harcát – és ezzel szintén nem kerülnek egy lépéssel sem közelebb a megoldáshoz.

A jobbközép, konzervatív erőkre nagyjából mindenhol a világban jellemző, hogy távolságot tartanak oldaluk szélétől, s különösen igaz ez ma Amerikában, ahol, ha az ember nem vigyáz, hipp-hopp nácinak bélyegzik. Ugyanez nem igaz a másik oldalra, hiszen számos demokrata politikus is módszereikben talán radikális jófiúkként tekint például az elméletileg a feketék jogaiért küzdő Black Lives Matter mozgalomra és a hozzá csapódó úgynevezett antifasisztákra, akik főleg nagyvárosok szétverésében jeleskednek. Ezt a szervezetet nevezte a nyugati jobboldal egyik ikonja, a kanadai Lauren Southern »etnikai terrorszervezetnek«, ami azért olyan nagyon távol nem áll a valóságtól.

Ha megnézzük az amerikai tüntetéseken, valamint a közösségi médiában terjedő jelszavakat, nem lesz kétségünk afelől, hogy az amerikai társadalomban világosan kialakult két oldal, iszonyatos indulatokat táplálva egymással szemben. Donald Trump ügyesen megszerezte magának a nehezen definiálható új, alternatív jobboldal, az Alt-Right támogatását, és a napokban is pávatáncot járt, hogy ne veszítse el őket, miközben ordítva követelik tőle, hogy nácizzon végre ő is egyet. Obama és a demokraták pedig a »jófiúk« oldalán állnak, Hillary Clinton egyik tanácsadója egyenesen a Normandiában partra szálló katonákhoz hasonlította a charlottesville-i ellentüntetőket.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 18. 21:11
"s különösen igaz ez ma Amerikában, ahol, ha az ember nem vigyáz, hipp-hopp nácinak bélyegzik." Na és? Ki nem tojik erre? A nácinak bélyegzőkről legalább így rögtön lehet tudni, hogy miféle emberek.
Akitlosz
2017. augusztus 18. 21:09
"A jobbközép, konzervatív erőkre nagyjából mindenhol a világban jellemző, hogy távolságot tartanak oldaluk szélétől" Értsd az úgynevezett jobboldali konzervatívok is nemzetellenes internacionalisták, ahogyan a baloldaliak, libeárlisok is. Ezért a politikai választóvonal már régóta nem jobb- és balodal között van, hanem a globalista, internacionalista erők és a nemzeti, hazafias erők között.
Akitlosz
2017. augusztus 18. 21:07
"Szétszakadt Államok" Nem szakadt szét. Ilyen szétszakadásról szoktak írni az újságírók a váalsztásokkor, Ausztriáról is ezt írták. Mégsem szakadt szét. Az Ameriaki egyesült Államok eddig még senkinek sem engedte meg, hogy szétszakítsa. Úgyhogy ebből sem lesz szakadás, ilyen egyszerűen nem. 4 évnyi háborúzás után sem biztos.
duzur
2017. augusztus 18. 15:40
Bezzeg Putyin tudja, hogy kell kordában tartani az ellenzéket. Nem retten vissza egyesek "kiiktatásától", végleg, vagy csak idölegesen. És az orosz birodalom szétesésétöl se kell tartani. Össze fogja öket a kölcsönös megvetés és a félelem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik