Lehet-e „fehér” a történelem?

2017. augusztus 18. 08:26

A kulturális marxizmus és a szélsőbaloldali csoportok mára meghatározóvá váltak az egyetemi szféra arculatának alakításában Nyugaton.

2017. augusztus 18. 08:26
Máthé Áron
Máthé Áron
Mozgástér

„A kulturális marxizmus és a szélsőbaloldali csoportok mára meghatározóvá váltak az egyetemi szféra arculatának alakításában Nyugaton. Most nem is az olyan – egyelőre még nevetséges – ügyekre kell gondolnunk, mint a »kövérségtudományok« kurzusa, vagy a már hajmeresztőbb ötletekre, hogy a queer elméletet (bármit is jelentsen ez) már általános iskolában kellene tanítani, hanem az olyan kifejezetten fehérellenes akciókra, mint Shakespeare arcképének »színes« költőkkel való helyettesítésére az angol tanszéken.

De mit is mondhatnánk, amikor a Washington Times elégedetten jelenti be, hogy a Harvard Egyetemre felvettek többsége nem-fehér lesz, köszönhetően az egyetem »összehangolt erőfeszítéseinek, hogy sokszínűbb legyen«. Mindennek a történelemre – mármint a már lejátszódott történelemre – is van, illetve lesz hatása. A brit baloldali lap, a Guardian szerint a Római Birodalomban nem számított az etnikai hovatartozás, bárki lehet polgár, és már akkor is jelentős volt a bevándorlás a Brit-szigetekre. A fő üzenet azonban a címben található: a cikk egy rajzfilmet igazol, amelyben a rómaiakat nem »fehérnek« ábrázolják. Az Asterix-sorozat mehet tehát a kukába…

Végül, a nemrég bemutatott Dunkirk című filmet olyan kritikák is érték, miszerint »fehérre mosta a történelmet« mert nem mutatja be a helyszínen harcoló színes és muszlim katonák bátorságát. Jóllehet a filmben felbukkannak fekete bőrű harcosok, inkább azon gondolkodjunk el: a haladó, liberális establishment hogyan akarja majd átírni a történelmet, hogy a populáris kultúra révén is kialakítson valamiféle kötődést az újonnan importált polgárokban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2017. augusztus 18. 17:42
Igazán magas lesz a színvonal egy olyan egyetemen, ahová a feketéket veszik el - idióta világnézeti alapon.
recipeferum
2017. augusztus 18. 11:34
"A fehér ember - tudtommal - már kisebbség Amerikában" Hát ezt rosszul tudod mivel a latinók nagy többsége minden embertani besorolás szerint fehér. Ezért nem is nevezik az angolszász fehéreket-fehérnek(mint pl a feketék)
madarasi.abel
2017. augusztus 18. 11:25
A Harvardról: fura mód nem pozitív diszkrimináció miatt lettek többségben a nem fehérek: a Harvard csak egyszerűen elment olyan közösségbe is népszerűsíteni magát, ahonnan addig az emberek nem "mertek" jelentkezni hozzájuk. Most már merik, és bejutnak, méghozzá azért, mert tudásuk szerint ott a helyük. A fehér ember - tudtommal - már kisebbség Amerikában. Miért pont a Harvardon maradjanak akkor többségben?
recipeferum
2017. augusztus 18. 11:25
Eegen. Ma már tisztán látható,hogy a nyugati civilizációban (@ by Huntington) a legfontosabb törésvonal az "illiberális" demokráciák versus a liberális vélemény diktaturák között van. Utóbbiaknál szépen kirajzolódik a "fejlődés" ive,ahogyan a political corectness-től eljutnak a "helytelen " gondolatok és hordozóik fizikai üldözéséig,majd a "múltat végképp eltörölni " bolsevik eszméjén át a nyilt diktaturáig,ahol "szabad ember azt gondol szabadon amit szabad"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik