Juncker és Banana Joe a terrorizmusról

2017. augusztus 18. 13:43

Máté T. Gyula
Máté T.

Terrortámadás történt, újra és ismét. Persze az Európai Unió hivatalnokai továbbra is bambán néznek, és közhelyeket szajkóznak.

„Barcelona sétálóutcáján egy furgon belehajtott a tömegbe. Terrortámadás történt, újra és ismét. Persze az Európai Unió hivatalnokai továbbra is bambán néznek, és közhelyeket szajkóznak. Banana Joe elindult megkérdezni, hogy ez miért van.

Banana Joe természetesen a képzelet figurája. Sokunk álmainak hőse! Ha úgy tetszik, az »egyszerű emberek« képviselője. Nos, Banana Joe tegnap úgy döntött, utánanéz ennek a terrorizmus dolognak. Nem tűnt neki ugyanis logikusnak, hogy egyes emberek miért gyilkolnak másokat. S ezt miért hagyják.

(...)

Banana Joe: Te Juncker! Nem kellene ezeket a terroristákat elfogni?

Juncker: Ugye Te is, Kedves Banana Joe, megérted, hogy a terrorista fogalma igen nehezen meghatározható?

Banana Joe: Embereket öl, vagy ölni akar!

Juncker: Ne üljünk fel a populizmus trójai falovára! Nem mindegy például, hogy mikor akar ölni. Vagy hol? Vagy milyen nyelven? Meg mi is az az ölés, hiszen egyszer mindannyian meghalunk. 

Banana Joe: Te Juncker! Ebből rövidesen verés lesz! 

Juncker: Az erőszak nyelve nem egyeztethető össze az Európai Unió értékeivel! Ezt én nem hagyhatom. Ha így folytatod, Banana Joe, akkor kötelezettségszegési eljárást fogok kezdeményezni ellened!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116320