Magyar Levente: Kevesen cselekszenek a terrorveszély ellen, de Magyarország közéjük tartozik

2017. augusztus 18. 11:26

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára leszögezte: az európai terrorveszély, a barcelonai terror és az illegális bevándorlás között egyértelmű összefüggés mutatható ki.

2017. augusztus 18. 11:26

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján ismertette a barcelonai terrortámadás magyar álláspontját. Az államtitkár elmondta, „Magyarország a leghatározottabban elítéli a támadást, amely már a sokadik ilyen eset az elmúlt másfél évben Európában.”

„Ezúttal egy olyan országot ért támadás, amely az elmúlt időben viszonylagos nyugalomban és békében élt, és ez azt jelenti, hogy a terror bárhol és bármikor lesújthat” – mutatott rá. Hozzátette: Magyarországot azonban eddig sikerült megőrizni „ettől a rémálomszerű őrülettől”, amely Nyugat-Európát sújtja, és a kormány határozott szándéka, hogy ez így maradjon a továbbiakban is.

Magyar Levente hangsúlyozta: állandó megfeszített munka folyik a biztonság megőrzéséért. Leszögezte, egyértelmű az összefüggés az illegális migráció és az európai terrorveszély között. Az államtitkár további összefüggést lát a támadások és aközött, hogy Európába ellenőrizetlenül áramolhattak be ismeretlen hátterű emberek.

Úgy látja, csak kevesen reagálnak minderre cselekvéssel, de a magyar kormány ezen kevesek közé tartozik. „Cselekvést szeretnénk látni”, és Magyarország kész folytatni azt a politikáját, amely a hasonló események elkerülésének egyfajta garanciája lehet – jelentette ki.

Az államtitkár azt mondta, tenni akarunk, hogy ilyen többé ne forduljon elő Európában, és Magyarországot soha ne érjék el a hasonló események. Ezért Magyarország kész további erőforrásokat mozgósítani ezen események megelőzésére, mert ezek nem szükségszerűek, el lehet hárítani a terrorveszélyt Európából.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. augusztus 18. 20:28
"Magyar Levente: Kevesen cselekszenek a terrorveszély ellen, de Magyarország közéjük tartozik" Magyarország, ahogy pl. Szlovákia, Csehország sem, nem célpontja a terroristáknak. Ha terrorcselekményt akarunk, még azt is nekünk kell megoldanunk, ld. 2016. szeptember Budapest, Teréz körút. Ha a külföldiek számára célpont lenne az ország, akkor 2015-ben bőven lett volna alakalmuk rá: a magyar kormány asszisztálásával özönlöttek a külföldiek az országba, még dekkoltatta is őket a Keleti pályaudvarnál.
pollip
2017. augusztus 18. 16:09
Minden magyart meg kell védeni, bárhol ék!-mondta Semjén Zsolt. Kérem, nézzenek utána a Venezuelából hazatelepülni szándékozóknak!
noMores
2017. augusztus 18. 15:52
:DDDDDD A TEK JA:)))
zakar zoltán béla
2017. augusztus 18. 14:58
RENDBEN!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik