Charlottesville

2017. augusztus 18. 18:20

Így lesz sajnos Mr. Seresből Mr. Trump.

2017. augusztus 18. 18:20
Kustán Magyari Attila
Maszol

„A probléma tehát, hogy egyes szemszögekből mindenki, aki nem a békés, »civilizált« kizsákmányoló, törvényesség mögé bújó centrum része, az hasonszőrű. Ebben természetesen tévednek – a fasiszták és az antifasiszták per definitio és minden tapasztalat szerint is mást akarnak, bár egyvalamiben valóban hasonlítanak és igazuk van: dühösek azokra, akik a szabadságra és az individualista hagyományra hivatkozva még a belső szolidaritás lehetőségét is meg akarják vonni tőlük, és cinikusan ki akarják vonni magukat mindenféle felelősség alól.

Ez még nem azt jelenti, hogy a patkó összeérne: a jobb- és a baloldal két széle nem hasonló, csupán a magát középnek kikiáltó szélsőségek számára. A világ egészen egyszerűen sokszínű és ez a sokszínűség csak párbeszéddel tehető élhetővé. Az erőszak, a hazudozás, a címkézés, az eszmék cinikus összemosása káros és csak további árokásásra alkalmas – és így lesz sajnos Mr. Seresből Mr. Trump.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 18. 21:12
M(?) aszol?
krakken96
2017. augusztus 18. 19:51
ekkora faszságot?!"a világ sokszínű de a szélsőjobb nem hasonlítható a szélballal"a balosoknál jobban kedvelem még az iszlamistákat is,legalább ők tudják,hogy mit akarnak...
Berecskereki
2017. augusztus 18. 19:32
"A világ egészen egyszerűen sokszínű és ez a sokszínűség csak párbeszéddel tehető élhetővé." Ezt a terroristákkal is meg tetszett beszélni? Mi volt a véleményük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik