Kövér László részvétét fejezte ki a barcelonai terror miatt

2017. augusztus 18. 09:43

​Részvétét fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a csütörtöki barcelonai terrortámadás kapcsán a spanyol képviselőház, illetve a szenátus elnökének.

2017. augusztus 18. 09:43

Mély megdöbbenéssel értesült a terrorista merényletről, amely számos ember életét követelt és sokakat megsebesített – írta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Ana Pastor képviselőházi és Pío García-Escudero szenátusi elnöknek címzett, az MTI-nek pénteken megküldött részvétnyilvánító levélben.

Leszögezte: Magyarország határozottan elítéli az ilyen értelmetlen és embertelen cselekedeteket, és messzemenő támogatásáról biztosítja Spanyolországot a terrorizmus ellen folytatott közös harcban.

A házelnök a magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében mély részvétét fejezte ki a merényletben elhunytak hozzátartozóinak, és a sérülteknek mielőbb teljes felépülést kívánt.

Spanyolország átfogó terrorellenes műveleteket indított azután, hogy egy feltételezett dzsihadista a tömegbe hajtott egy kisteherautóval Barcelonában csütörtökön, 13 embert halálra gázolva. A támadás elkövetőjeként a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet jelentkezett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik