Bevándorlás-ellenesek tüntettek Merkel választási gyűlésein

2017. augusztus 18. 08:25

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt és az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom tagjai tüntettek Angela Merkel német kancellár két választási nagygyűlésén csütörtökön.

2017. augusztus 18. 08:25

Angela Merkel csütörtökön tartott választási nagygyűlésein a kancellár hívei mellett tüntetők is megjelentek. Merkel politikája ellen a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt és az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom tagjai tüntettek.

A szászországi Annaberg-Buchholzban körülbelül 150 demonstráló gyűlt össze, akik füttyszóval, „kotródj” bekiabálásokkal, és egyebek mellett „Népáruló!” felirattal fogadták a kancellárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökét. 

A helyi rendőrség összesen kilenc bűncselekményt regisztrált. Voltak, akik náci karlendítést mutattak be, mások a gyülekezési törvényt sértették meg vagy bántalmazták a jelenlévőket.

Merkel a több száz ember előtt tartott beszédének kezdetén úgy fogalmazott, „egyesek csak ordítozni tudnak, mások szeretnének valamit véghezvinni”.

A kancellár – tekintettel a jelenlévő bevándorlásellenes csoportokra – megvédte kormánya menekültpolitikáját. Azt mondta, Németország megmutatta, hogy kész segíteni a bajban lévő embereken egy humanitárius krízisben. Ismételten kiemelte azt is, hogy a 2015-ös eseményeknek nem szabad megismétlődniük.

A türingiai Apolda településen mintegy 30 ember tüntetett a kancellár ellen a szászországihoz hasonló transzparensekkel. Merkel erre csak annyit mondott, „ezt már ismerjük”.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tera
2017. augusztus 18. 10:10
Nyílván megbánta már az egy millió menekültet, de azért nekünk nem kéne olyan lelkesen méltatlankodni, mert ha nem fogadta volna be őket (és az osztrákokkal lezárják a határokat), itt Mo-on már menekültügyi katasztrófa lenne, nem tudnánk kezelni, és térden állva könyörögnénk, hogy vegyék végre át őket.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 18. 10:04
TETTES TETTES TETTES MERKEL TETTES TETTES TETTES
Rugo
2017. augusztus 18. 09:31
ezzel csak segítenek az ördögi banyának Németországnak nincs választása, már demokráciának is megszűnt lenni
luga
2017. augusztus 18. 09:31
Nagy "segítség" végig túráztatni millió számra embereket földrészeken át csak azért, hogy a multik, és a Soros birodalom meg legyen elégedve. Ha olcsó munkaerő kell, el kell menni értük, úgy még az alkalmatlanokat sem kell kvótának nevezni, és mások nyakába varrni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik