Egyre rosszabb zsidónak lenni Németországban

2017. augusztus 17. 12:46

Még szerencse, hogy ott az erős német baloldal, amelyik nyilván alig várja, hogy megvédjen egy fenyegetett kisebbséget. Gondolnánk.

2017. augusztus 17. 12:46
Sztankóczy András
Válasz.hu

„Egyre növekvő antiszemitizmust érzékelnek a Németországban élő zsidók. Egy frankfurti egyetemi kutatás szerint a zsidók háromnegyede nagy problémának nevezte a Németországban tapasztalható antiszemitizmust és hetven százalékuk semmi jóra nem számít, azaz egész pontosan arra, hogy a jövőben a zsidóellenesség csak növekedni fog. A kutatók az elmúlt egy év személyes tapasztalataira is kíváncsiak voltak. A megelőző tizenkét hónapban a megkérdezettek csaknem kétharmada (62 százalék) érzékelt rejtett antiszemitizmust, ami persze elég nehezen meghatározható és szubjektív kategória, ennél sokkal fontosabb, hogy csaknem egyharmadukat (29 százalék) nyíltan szidalmazták vagy sértegették zsidósága miatt, három százalékukat pedig fizikai atrocitás is érte. És bizony: utóbbit szinte minden esetben (81 százalék) muszlimok követték el. Úgyhogy ezek után nem meglepő, hogy a német zsidók többsége kritikusan tekint a bevándorlásra.

Még szerencse, hogy ott az erős német baloldal, amelyik nyilván alig várja, hogy megvédjen egy fenyegetett kisebbséget. Gondolnánk.

Hogy ez mennyire nincs így, arra egy példa a berlini Neukölln negyedből, amely ugye a magyar kormány szerint tipikus no-go zóna, a magyar kormány ellenfelei szerint pedig a multikulturalizmus idilli szigete. Amin viszont Neukölln kapcsán nem lehet vitatkozni, az az, hogy a negyed politikailag nagyon balos. Nos a kulturális sokszínűség jegyében itt nyitott két izraeli fiatalember egy könyvesboltot. S aztán itt is zárták be, miután elmondásuk szerint a helyi antifasiszták rájuk szálltak és folyamatosan fenyegették őket. Ízlelgessük: németországi antifasiszták holokauszttúlélők unokái ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2017. augusztus 18. 21:28
Egyre rosszabb németnek lenni Németországban
catalina9
2017. augusztus 18. 10:08
Egyre rosszabb zsidónak lenni Németországban" németnek is..
Yvyy
2017. augusztus 18. 06:48
Németországban már az antifasiszták is fasiszták...:)
írmag
2017. augusztus 17. 22:38
Milyen zsidóról beszélünk, izraelita vallásúval, Izraelből kiküldött zsidó nemzetiségűvel, vagy diaszpórába szorulttal? Mindenek előtt vegyék fel a kapcsolatot Schwartz (soros) hitsorsosukkal, menekült testvérükkel, vagy született zsidóval! Jobb lesz tisztánlátni! Lehet, hogy tévedésben vannak. Jó ez így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik