CBS felmérés: az amerikaiak többsége ellenzi az Észak-Korea elleni katonai csapást

2017. augusztus 17. 22:14

A CBS televízió csütörtökön közzé tett felméréséből kiderül, hogy tíz amerikaiból hat jelenleg nem lépne fegyveres konfliktusba a provokáló Észak-Koreával.

2017. augusztus 17. 22:14

Az amerikaiak többsége ellenzi az Észak-Korea elleni fegyveres fellépést – jelenti a CBS televízió által készíttetett felmérés, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra. A megkérdezettek 59 százaléka szerint az amerikai kormányzatnak jelenleg nem lenne szabad katonai csapással válaszolnia az észak-koreai fenyegetésekre, ám ha a diplomáciai erőfeszítések nem vezetnek eredményre, akkor ők is támogatnák a katonai fellépést. 

Nagy a különbség a republikánus és a demokrata párti szavazók álláspontja között. A republikánusoknak csak 30 százaléka gondolja úgy, hogy nem kell katonai választ adni a fenyegetésekre, míg a demokraták körében ez az arány 82 százalék. Mindazonáltal ha az Egyesült Államok képtelen lenne diplomáciai úton elérni az észak-koreai atomfegyverprogram leállítását, tíz amerikai közül hat egyetértene a katonai akcióval, de ezt a demokraták fele és a függetlenek egyharmada még ebben az esetben is ellenezné. 

A közvélemény-kutatás kiterjedt annak felmérésére is, hogy vajon Donald Trump mennyire képes jól kezelni az Észak-Korea miatt kialakult feszült helyzetet. Míg a republikánusok 66 százaléka bizalmat szavaz az elnöknek, addig a demokratáknak csak 6 százaléka véli úgy, hogy az elnök képes megbirkózni a konfliktussal.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2017. augusztus 18. 08:58
fasza. de a birkákat se kérdezik megnyírás előtt.
balbako_
2017. augusztus 18. 05:20
Egyszer már otthagyta a fogát egy csomó amerikai katona, vagy megnyomorodott. Ez az oka.
jóember
2017. augusztus 17. 23:05
Nagyon helyes, hogy nem veszik komolyan a fenyegetést mert nem is az. De amit nagyon nem értek az ennek a kimdzsongfasz- nak az észjárása. Vajon hol pallérozták ennek az elméjét, hogy így a semmiből hirtelen ilyen hátborzasztó ötlettel hozakodik elő? Csak űl, űl a konyha homályában a hokedlin és egyszer csak a homlokára csap. Heuréka! Megvan! Bombázzuk le Guamot! Mert az olyan jó lesz, kitör a világvége, meg a népek barátsága meg majd ettől lesz olcsóbb a kenyér, meg stb. Ez nem gazember, ez egyszerűen agyalágyult hülye Sikerült összehozniuk egy naggyából működőképes rakétát és ez az őrült így akarja magára felhívni í figyelmet. Arra nem gondolt, hogy ezzel ártatlan emberek millióinak életét teheti tönkre? Arra nem gondolt, hogy ezzel saját magát írhatja ki az élők sorából? Saját népéről nem is beszélve. Nagy az isten állatkertje!
Akitlosz
2017. augusztus 17. 22:53
Az Amerikai Egyesült Államok provokál. Nem csak ebben az esetben. Máskor és máshol is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik