Új lila árnyalattal tisztelegnek Prince emléke előtt

2017. augusztus 15. 21:45

Egy új lila színárnyalattal, a Love Symbol #2-vel tisztelegnek a néhai zenész hagyatékának kezelői és a Pantone Intézet.

2017. augusztus 15. 21:45

Prince emléke előtt tiszteleg egy új lila árnyalattal a néhai zenész hagyatékának kezelői és a neves Pantone Intézet, amelynek egyik fő tevékenysége, hogy meghatározza az új szezonok trendszíneit. Az új színárnyalat a Love Symbol #2 nevet kapta, amely egyszerre utal arra a szimbólumra, amelyet Prince egy ideig fellépő névként használt, valamint arra a lila színű Yamaha zongorára, amelyet külön neki készítettek – írta a The Guardian című brit napilap internetes kiadása.

Karrierje során Prince neve összefonódott a lila színnel, egyebek között a világsztárságát bebetonozó 1984-es Purple Rain album, valamint az azonos című film révén. „Megtiszteltetés volt számunkra, hogy részt vehettünk a Love Symbol #2, a Prince emlékének szentelt lila árnyalat megalkotásában” – húzta alá közleményében Laurie Pressman, a Pantone Intézet alelnöke.

Pályafutásának négy évtizede alatt Prince több mint 100 millió albumot adott el világszerte, számos dala landolt a slágerlisták élén. 1977-ben kötött szerződést a Warner Bros kiadóval, amellyel pályafutásának legsikeresebb albumait, köztük a Purple Raint és a Sign o'the Timest adta ki.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thomsen
2017. augusztus 15. 23:40
A színtudósok feltaláltak egy új színt? Fantasztikus :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik