Az ember, aki irtózott korunk hőseitől

2017. augusztus 12. 10:26
Dobránszky János
Magyar Idők

Egészen gusztustalan, ahogy „korunk hősei” ma a Fideszt kommunistázzák, hiszen még a legalaposabb kritikusok (akik éppenséggel nincsenek sokan) is szeplőtelennek nevezték a fogantatást.

„A Fidesz színre lépésének az volt a jelentősége, hogy ebbe a szinte eleve elrendelt menetrendbe robbant bele, miként egy rianás keltette hasadás a befagyott tó jegén. A Fidesz a magyar politikatörténet egyik legnagyobb innovációja, a feltaláló pedig Diczházi Bertalan. Feltalálót mondtam, nem kitalálót, mivel ez utóbbi Orbán Viktor, aki briliáns módon – a szocializmus minden tabujával való radikális szakítás elvének kikényszerítésével – fejlesztette tovább egy fél éjszaka alatt a ­Diczházi által már 1987 ősze óta csiszolgatott találmány prototípusát, az alkotmányosan még a kommunista diktatúrában is kifogásolhatatlan, új ifjúsági szervezetet.

Egészen gusztustalan, ahogy »korunk hősei« ma a Fideszt kommunistázzák, hiszen még a legalaposabb kritikusok (akik éppenséggel nincsenek sokan) is szeplőtelennek nevezték a fogantatást. Abban, hogy ez a szeplőtelenül fogant politikai erő a rendszerváltás küszöbére megszerveződött és megerősödött, az élelmiszervegyész mérnöknek tanuló Diczházi Bertalan első politikai innovációjának volt döntő szerepe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116027