Íme, a balos média legújabb hazugsága

2017. augusztus 11. 17:39

Laky Zoltán
Válasz

A feljegyezés fő mondanivalója egyébként az volt, hogy a Google vállalati kultúrája teljességgel intoleráns és elnyomja azokat, akik a legkisebb mértékben is eltérnek a píszí dogmától.

„James Damore tízoldalas memójával kapcsolatban a híradások két állítást fogalmaztak meg a legtöbbször. Az első, hogy a szerző ellenzi a »sokszínűséget«. A másik, hogy Damore szerint a nők »biológiailag alkalmatlanok« rá, hogy az informatikában vagy vezetőként boldoguljanak.
 
Mindkét állítás szemenszedett hazugság.
 
Elolvastuk a teljes, tíz oldalas feljegyezést, átnyálaztuk a hivatkozásokat. Nincs benne olyan mondat, amely szerint a nők biológiailag alkalmatlanok az informatikára. Feketén-fehéren le van írva viszont, hogy a szerző azt szeretné, ha több nő dolgozna a Google-nál, sőt, még konstruktív javaslatokat is megfogalmaz ennek elősegítésére.
 
Elkövetett azonban egy halálos bűnt, amiért el kellett őt takarítani. Nem volt politikailag korrekt. Kimondta a kimondhatatlant: a nők eltérnek a férfiaktól, és foglalkoztatottsági helyzetüket olyan módszerekkel érdemes javítani, ami figyelembe veszi e különbségeket. (...)
 
Ez lenne az ördögi szexizmus. A feljegyezés fő mondanivalója egyébként az volt, hogy a Google vállalati kultúrája teljességgel intoleráns és elnyomja azokat, akik a legkisebb mértékben is eltérnek a píszí dogmától. Ezt a Google úgy »cáfolta«, hogy kirúgta a szerzőt, vitán felül igazolva, hogy amivel vádolják, az 100 százalékig igaz.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116009