Kilencen haltak meg egy mexikói börtönharcban

2017. augusztus 11. 09:29

Két rivális banda csapott össze egy mexikói börtönben helyi idő szerint csütörtökön. A verekedés látogatási időben történt, ezért több tucat rokont kellett a fegyházból kimenekíteni.

Kilenc rab meghalt, tizenegy pedig megsebesült, miután rivális bandák összeverekedtek egy észak-mexikói fegyházban – mondták el Tamaulipas szövetségi állam hatóságai helyi idő szerint csütörtökön.

A dulakodásra az amerikai határ közelében fekvő Reynosa börtönében került sor. A foglyok ütőkkel, botokkal és kövekkel estek egymásnak a látogatási időszakban a fegyház két szegletében. Az összecsapások miatt több tucat rokont kellett kimenekíteni. A börtönőröknek végül figyelmeztető lövések leadásával sikerült megfékezniük az erőszakot. A helyi hatóságok szerint hatalmi harc miatt tört ki a verekedés.

A mexikói börtönökben nem ritkák a bandaháborúk, gyilkosságok és a kábítószer-keresekedelem. Júliusban 28 fogoly vesztette életet egy acapulcói börtönben rivális bandák közötti összecsapásban. A mexikói drogkereskedelem egyik központi helyszínének számító Tamaulipas idén már kétszer került címlapra a fegyházakban uralkodó állapotok miatt.

Márciusban 29 fogolynak sikerült megszöknie egy alagúton keresztül egy börtönből Ciudad Victoriában. Júniusban pedig hét ember – köztük három rendőr – vesztette életét, amikor rendőrök megszállták ugyanezt a fegyházat, hogy visszaszerezzék az ellenőrzést a fegyvereket felhalmozó raboktól.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115971