Félreérthetetlen üzenet

Trump: Észak-Korea „legyen nagyon ideges”

2017. augusztus 11. 06:28

Megfenyegette Észak-Koreát Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke – Donald Trump figyelmeztette a diktatúrát, ha támadást tervez az Egyesült Államok és szövetségesei ellen, akkor „legyen nagyon ideges”, mert „olyan bajba kerülhet, mint korábban kevés más nemzet”.

Az elnök a bedminsteri (New Jersey) golfklubjában – ahol nyári szabadságát tölti – Mike Pence alelnökkel együtt jelent meg Donald Trump amerikai elnök az újságírók előtt, hogy rövid nyilatkozatot tegyen. 

Donald Trump figyelmeztette Észak-Koreát, hogy ha bármit is lép, vagy támadást tervez az Egyesült Államok és szövetségesei ellen, akkor „legyen nagyon ideges”, mert „olyan bajba kerülhet, mint korábban kevés más nemzet”. Hangsúlyozta, hogy keddi kijelentése, miszerint „tüzet és haragot” zúdít Észak-Koreára, „talán nem volt eléggé kemény”. Majd hozzátette: Phenjan „hosszú évek óta ezt csinálja országunkkal, és már ideje volt, hogy valaki felemelje szavát ennek az országnak a népéért és más országok népeiért is”

Az elnök ugyanakkor leszögezte, hogy Washington továbbra is számol a feszültség tárgyalásos enyhítésével és a konfliktus ily módon történő rendezésével. 

Amikor az egyik újságíró azt firtatta, hogy várható-e megelőző csapásmérés Észak-Koreára, Trump határozottan kijelentette: „erről nem beszélünk soha, majd meglátjuk, mi történik”

Trump ismét kifejtette, hogy Kína tehetne többet is a helyzet rendezése érdekében, de az az érzése, hogy Peking a jövőben aktívabb lesz ez ügyben. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115962