Lebontaná?

Botka lebontaná a kerítést a Fidesz szerint

2017. augusztus 10. 16:39

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint Botka László lebontaná a határkerítést és bevándorlókkal árasztaná el Magyarországot. Botka korábban úgy fogalmazott, a kerítést valóban elbontaná, „ha a közel-keleti helyzet megnyugodna”.

A Fidesz szerint bár Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kettős beszédet folytat a témában, valójában arra készül, hogy lebontsa a határvédő kerítést.

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Botka László sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A szegedi polgármester egy kérdésre válaszolva elmondta: a balkáni menekültútvonalat az EU-török megállapodás zárta le, nem pedig a magyar határon emelt kerítés. Szerinte az EU késlekedése és „a gyűlöletkeltő orbáni propaganda” félelmet keltett a magyarokban, és amíg ez a félelem fennáll, a kerítést nem lehet lebontani.

A Fidesz szerint „bármilyen kettős beszédet is folytat Botka László, a valóság az, hogy ő és az MSZP minden erejével arra készül, hogy lebontsa a határvédő kerítést és bevándorlókkal árassza el Magyarországot.” A nagyobbik kormánypárt közleményében Botka László a Reutersnek adott interjúját hozta fel: Hidvéghi azt írta, a szocialista miniszterelnök-jelölt ebben ismerte el, hogy ha az MSZP kerül hatalomra, akkor azon lesznek, hogy minél gyorsabban lebontsák a kerítést. Erre Brüsszelben Botka személyesen is konkrét ígéretet tett – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Csak arra van garancia, hogy amíg a Fidesz-kormány hivatalban van, a déli határokat védő kerítés állni fog, a kabinet „tovább harcol a betelepítési kvóták ellen”, és továbbra is mindent meg fog tenni, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

A kerítésről valóban szó volt a Hidvéghi által is emlegetett májusi Botka-interjúban: akkor az MSZP-s miniszterelnök-jelölt szó szerint úgy fogalmazott, akkor bontaná el a határkerítést, „ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115947