Ön férfi? Akkor fizessen többet a kávéjáért!

2017. augusztus 9. 22:24

A nemek közti bérszakadékra hívnák fel a figyelmet, így plusz 18% fizetésére kérik a férfiakat egy „nők által és nőknek létrehozott” Melbourne-i kávézóban.

Múlt csütörtökön nyitotta meg a kapuit az a Melbourne-i kávézó, amelyben a férfiakat arra kérik, fizessenek 18%-kal többet női társaiknál. Hogy miért? „Hogy ez tükrözze a nemek közötti bérszakadékot” – szól a kávézó válasza. 

A Handsome Her tulajdonosai abban reménykednek, kávézójukkal nagyobb figyelmet kaphat a jelenleg 17,7%-os bérszakadék problémája Ausztráliában, így párbeszédet kezdeményezve a nemek közötti különbségek kérdésében. A férfiak által fizetendő plusz 18%-ot pedig nőket támogató jótékonysági szervezeteknek adományozzák – mondta a kávéző menedzsere.

Ha pedig már a kávézó a nemek közötti egyenlőtlenségekről beszél, érdemes egy pillantást vetni a hely házirendjére is: a táblán az áll, hogy a Handsome Her „egy nők által és nőknek létrehozott hely”, ahol az elsőszámú szabály, hogy a nők „elsőbbségi ültetésben” részesülnek.

A menedzsernek erre is megvan a maga válasza: „A férfiaknak megvannak a saját helyeik, ahová mi nem tehetjük be a lábunkat, szóval miért is ne lehetne ilyen a nők számára is?” Hozzátette: eddig mindenki befizette a 18%-os pluszt, sőt, többen többet is adtak – egyébként pedig – 18% extra egyáltalán nem olyan sok.

Természetesen az internet népe hamar kikelt a Handsome Her üzleti modellje ellen: többen diszkriminatívnak, és szexistának nevezték a kávézót.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115909