És az se szavazhasson, aki Balatonba zuhant repülőről posztol?

2017. augusztus 3. 19:15

Fábián Tamás
Index

Különben is, az iskolázottság önmagában egyáltalán nem garancia arra, hogy valaki ne gondoljon teljes hülyeségeket a világról.

„Persze, lehet azzal érvelni, hogy a magyar jogrendszertől nem idegen a cenzus, 1848 és 1945 között több ilyen is volt. Azonban a nemi, vagyoni és iskolázottsági korlátozás még egyszer sem okozott látványosan jobb parlamentet. (A példákat ebben a cikkben szépen összegyűjtötték.) Különben is, az iskolázottság önmagában egyáltalán nem garancia arra, hogy valaki ne gondoljon teljes hülyeségeket a világról.

Bizony láttunk már tanult, sikeres embereket, akik állandóan repülő csészealjakról és harmadik típusú találkozásokról posztolgatnak álhíreket a Facebookon. Vagy arról, hogy a Balatonba zuhant egy utasszállító repülő. Velük mi lesz? Ők simán leszavazhatnak majd?

A tartalmi kérdéseken túl a Jobbik javaslata nyilván a médiafigyelem kiharcolásáról is szól. A megállás nélkül kampányoló Fidesz mellett nincs könnyű dolguk, ha el akarják érni, hogy beszéljenek róluk. Ugyanakkor az ilyen ötletek teljesen szembe mennek azzal, amit évek óta próbálnak kommunikálni magukról: hogy a nép pártján állnak. Az általános választójog ugyanis a XX. századi népképviselet egyik legfontosabb vívmánya, mi sem állhat távolabb egy néppárttól, mint ha ennek korlátozására tesz javaslatokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115643