Biztonsági kapuk nélkül

Jeruzsálemi főmufti: A muszlimok visszatérhetnek imádkozni az al-Aksza mecsethez

2017. július 27. 11:07

Felszólította a jeruzsálemi főmufti a muszlim híveket, hogy térjenek vissza imádkozni az al-Aksza mecsethez, miután az izraeli hatóságok eltávolítottak minden újabban telepített biztonsági eszközt a szent helyhez vezető utakról.

A jeruzsálemi főmufti felszólította a muzulmán hívőket, hogy térjenek vissza imádkozni az al-Aksza mecsethez, miután helyreállt a július 14-i merényletet megelőző állapot, mert az izraeli hatóságok eltávolítottak minden újabban telepített biztonsági eszközt a szent helyhez vezető utakról – jelentette csütörtökön a helyi média.

Mohamed Husszein azután hozta meg döntését, hogy az izraeli hatóságok szerda éjjel muszlim hívők „Allahu Akbar” üdvrivalgásai közepette elszállították Jeruzsálem óvárosából már nem csak a fémdetektoros biztonsági kapukat és a kamerákat, hanem leszerelték még azokat az állványokat is, amelyekre korábban a kamerákat rögzítették. A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet „Izrael feletti hatalmas, történelmi győzelemnek” nevezte a történteket. „Népünk történelmi győzelmet aratott Izraelen, a hadseregén és a kormányán”– jelentette ki a Hamász csütörtökön kiadott közleményében.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115294