Csak őt

TEK: Csak a miniszterelnök személyét védtük

2017. július 25. 10:39

„A magyar médiában közzétett videofelvételeken a fiatal nőt a tömegből kivezető személy nem a TEK munkatársa” – tisztázta közleményében a Tusnádfürdőn történtekben való érintettségét a Terrorelhárítási Központ. Mint kiderült: a fütyülő nőt elvezető férfi a rendezvényt biztosító Dakota Security ügyvezető igazgatója volt.

A TEK Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban kizárólag a miniszterelnök személyvédelmét érintően látott el feladatot – írta közleményében a Terrorelhárítási Központ.

„A vonatkozó kormányrendelet értelmében a miniszterelnök védelme a külföldi utazásaira is kiterjed, melynek kizárólagos célja a védett személy közvetlen fizikai védelme, életének és testi épségének megóvása, az a védett vezető által látogatott külföldi rendezvénnyel, annak biztosításával közvetlen kapcsolatba nem hozható” – tette hozzá a szervezet.

A TEK a közleményt az miniszterelnöki beszéd közben lerántott, majd  kivezetett nővel kapcsolatban megjelent sajtóhírek miatt adta ki. „A magyar médiában közzétett videofelvételeken a fiatal nőt a tömegből kivezető személy nem a TEK munkatársa. A Tusnádfürdőn megtartott rendezvény biztosításában és a médiában megjelent kérdéses cselekményekben a TEK és egyetlen munkatársa sem érintett” – áll a közleményben.

Az Index egyik olvasója is jelezte, hogy aki kivezette a fütyülő nőt, az nem a TEK munkatársa, hanem a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet biztosító Dakota Security ügyvezető igazgatója, András Róbert volt. Az szemtanú szerint az igazgató teljesen szabályosan vezette el a nőt, a cég pedig évek óta biztosítja a rendezvényt, és soha nem léptek fel agresszívan.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115179