Hol voltak a székely férfiak?

2017. július 24. 12:34

D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

Ha ilyen csúfság esik meg egy leánnyal Székelyföldön, akkor a székely férfiak vajon hol maradnak?

„A megmagyarázhatatlan esetről Kósa Lajos magyarázkodott a helyszínen, ahol a kormányfő beszédéről tartott sajtótájékoztatót, hátha valaki nem értette. A leány iránt a legkisebb szánalmat sem mutatva azt mondta, hogy elemezte a felvételeket, és megállapította, hogy provokáció történt. És ha bármelyik B-középbe beül az ember egy másik csapat mezében, akkor a biztonságiak az ő érdekében cselekednek határozottan, fogalmazott. Ez az értékelés azonban még akkor sem helyes, ha tőle az ember egyáltalán nem azt várja, hogy igazat mondjon. A leányt ugyanis mindenekelőtt megverték és megalázták. Ráadásul székelyként és magyarként ugyanabban a mezben volt, mint mindenki más. És a B-közép sem említhető jó példaként, amelynek tagjai eszerint a focimeccsek két órája alatt hordává válnak. Mert ilyet talán a fideszes politikusok sem várnak el a bálványosi szabadegyetem látogatóitól. Vagy mégis?

Pár napja Bakondi György is beszélt hallgatók előtt. A migránsok magatartását illusztrálva példákat ismertetett, amelyek között Köln is szóba került, ahol 2015-ben migránsok erőszakot követtek el nőkkel szemben. A belbiztonsági főtanácsadó tanulságnak szánva azt a költői kérdést tette föl a hallgatóságnak, hogy amikor mindez történt, akkor vajon a német férfiak hol voltak. S amikor ugyanezt a kérdést magyar kistelepüléseken megismételte, akkor a válaszokból az derült ki számára, hogy nálunk bizony másként lett volna.

Pedig nem biztos, hogy jól látja a dolgokat. Hiszen ha ilyen csúfság esik meg egy leánnyal Székelyföldön, akkor a székely férfiak vajon hol maradnak?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115133