A Jobbik kész a kormányzásra

2017. július 21. 15:55

Az ország presztízsének használ, hogy egy ilyen szintű világeseményt meg tudunk rendezni, nem is akármilyen módon. Voltam a megnyitón. Interjú.

2017. július 21. 15:55
Steinmetz Ádám

„Hogyan lett olimpiai bajnok vízilabdázóból a Jobbik képviselőjelöltje Marcaliban?

Ez hosszú folyamat eredménye. Fiatalkorom óta foglalkozom közéleti kérdésekkel, és az értékrendem mindig is a Jobbikéhoz állt közel. Az elmúlt években a párt vezetői felismerték, hogy a magyarországi értelmiség széles körű támogatása, segítsége nélkül nem fognak tudni sikeres kormányzást megvalósítani. Többek között engem is megszólítottak mint pártoktól független értelmiségit, és körülbelül két hónappal ezelőtt kaptam a konkrét felkérést Vona Gábor elnök úrtól, hogy induljak el ebben a somogyi választókerületben.

Azt mondja, hogy most nyugodt szívvel lehet vállalni a Jobbikot. Hét évvel ezelőtt is vállalta volna?

Hét évvel ezelőtt aktív válogatott játékos voltam, nemzetiszínű sapkában szálltam vízbe, és a nemzet egységét képviseltem. Úgy gondoltam akkor, hogy nem szerencsés bármelyik párthoz is nyilvánosan csatlakoznom, vagy a nevemet adnom. Ettől függetlenül már hét évvel ezelőtt is szimpatikus volt, ahogy az akkor mások által a szőnyeg alá söpört problémákkal ez a párt foglalkozott, és a mindennapjainkat is érintő kérdésekben eléggé karakteresen képviselte álláspontját. 

A vizes világbajnokság jelenleg is zajlik, egy világesemény, de a sajtó attól hangos, hogy napról napra hogyan nőttek a költségek. Összességében ön szerint ez az esemény használ az országnak?

Az ország presztízsének használ, hogy egy ilyen szintű világeseményt meg tudunk rendezni, nem is akármilyen módon. Voltam a megnyitón. Mintha egy kisebb olimpián vettem volna részt, olyan látványosságokkal és színvonallal találkozhattam. Egy jó hazai szereplés rendkívül sok örömet adhat a magyar embereknek. Én drukkolok a nemzeti csapatainknak, bár az már más kérdés, hogy a beruházások menet közben mindig drágábbak lesznek. Nem vagyok építési szakember, de miután ezek közpénzből valósulnak meg, az embereknek joguk van tudni, hogy a befizetett adóforintjukat mire fordították.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. július 23. 11:43
Szegény Steinmetzet már meg is vezették. Minden párt képviselője ott ült a vizes vb tervezésénél és a tervek végrehajtásánál, nem véletlen, hogy nem is korrupcióznak. Két dolog miatt lett egy kicsit drágább, egyébként tartották magukat a szervezők a tervekhez: az egyik a védelmi kiadások, ami 2013-ban nem volt tervezhető a mai szinten, a másik a közvetítési feltételek változása ( hd ...stb ).
Hunyadi Mátyás
2017. július 22. 15:45
Mondjuk nem kész - de azért rájuk fogok szavazni. Itt az ideje a vérfrissítésnek.
Mindjárt
2017. július 22. 10:03
Egy pillanatra se kétlem, hogy a Jobbik kész a kormányzásra.Ostobaság ezt egyáltalán megkérdőjelezni. Nem cask a Jobbik, bármelyik part tudna kormányozni mert egy polgári demokráciában nincs szükség a párthoz hűséges több százezer birkára. Kormányzáshoz egy erős és egészséges közszolgálati rendszer szükséges amelyik független a politikától. Csak a vezető pozíciókat kell feltölteni a part embereivel akik azért szükségesek, hogy a közszolgálati rendszer a nyertes part elveit hozza létre. Jobbik problémája az a 1,5-2 millió kádárista nyugger fidesz birka (nemrég még mszp birka volt) amelyik nem képes elképzelni egy olyan kormányt, olyan alkalmazotakkal akik nem a pártot, a kommunista Fideszt vagy a kommunista MSZP-t szolgálják. Ezek ostoba, elavult emberek akik változni képtelenek. Jobbik vagy bármilyen nem-kommunista part esélytelen amíg ezek vannak. A Jobbik kész a kormányzásra de nem kap rá esélyt mert nem kommunista és nem akar lopni a káderjeik kielégítésére. Erre cask a Fidesz vagy az MSZP alkalmas. Szegény Magyarország!
Karbantartó9
2017. július 22. 09:57
Jól tudom, hogy a jobbikosokat az unióban egyetlen frakció sem fogadta be? Külön ülnek a sarokban. Itthon meg nem szavazták meg a bevándorlási törvényt, szóval hazaáruló rohadák szarok! Mire állnak készen? A WC-be lehúzásra, arra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik