Nem épülhet meg a Family Center Salgótarjánban

2017. július 21. 15:36

Salgótarján polgármestere, Huszá Máté reméli, hogy nem végleges a hatóságok azon döntése, hogy nem épülhet meg a városban a Family Center nevű létesítmény. A beruházással az a probléma, hogy lejárt az építési engedély határideje.

2017. július 21. 15:36

Nem épülhet meg a Family Center Salgótarjánban, mivel lejárt az építési engedély határideje, az illetékes szakhatóság pedig nem engedélyezte meghosszabbítását – tájékoztatta az MTI-t Salgótarján alpolgármestere csütörtökön. Huszár Máté ugyanakkor azt is elmondta, bíznak abban, hogy nem zárult le véglegesen az ügy, a beruházó jogorvoslattal él.

Huszár Máté (MSZP) ismertette: májusban lejárt a beruházó Magnum Hungária Zeta Kft. építési engedélye, amelynek meghosszabbítását – az úgynevezett plázastop-törvény értelmében országos illetékességgel eljáró – Hajdú-Bihar-Megyei Kormányhivataltól kérte a cég, de július 11-én a kormányhivatal megtagadta az előzetes szakhatósági hozzájárulás kiadását.

A döntésben a kormányhivatal hátrányos következményként értékelte a beruházással járó zajterhelés és levegőszennyezettség időleges emelkedését, valamint azt is megfogalmazta, hogy a település kereskedelmi, fogyasztói szempontokat vizsgálva nem tekinthető ellátatlannak a kérelemben megjelölt üzletprofilokat nézve.

A Salgótarján déli városrészébe tervezett bevásárló központ beruházását még az előző önkormányzat indította el, a Family Center megépítéséhez szükséges telekátalakítási megállapodást pedig már 2008 júniusában megkötötte az akkori városvezetés a Magnum Hungária Zrt.-vel. 
Több ismert üzletlánc 12 (sporteszköz, ruházati, drogéria, élelmiszer) boltját szánták az üzletközpontba, az MTI értesülése szerint többel már előszerződést kötött a befektető.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2017. július 22. 20:48
Nem ismerem pontosan az ügyet, de valami olyat sejtek a háttérben, hogy elbaxták és ezért lejárt az engedélyük. Most meg valamiféle politikai rizsával próbálkoznak (azaz: a rohadék kormány nem hagyja, hogy szegény salgótarjániaknak legyen szép, korszerű plázájuk). Sima nyomásgyakorlás gazdasági előnyökért. Nem kéne bevenni.
Zsolt75
2017. július 21. 17:26
9 év alatt egy kapavágás sem, de előszerződéseket már kötöttek. Ügyes.
exfahrenheit
2017. július 21. 17:02
"országos illetékességgel eljáró – Hajdú-Bihar-Megyei Kormányhivataltól kérte a cég, de július 11-én a kormányhivatal megtagadta az előzetes szakhatósági hozzájárulás kiadását." az egész országban ezt csinálják. "A döntésben a kormányhivatal hátrányos következményként értékelte a beruházással járó zajterhelés és levegőszennyezettség időleges emelkedését" Orbán vári luxusánál és a városligetben ez nem számít. "A Salgótarján déli városrészébe tervezett bevásárló központ beruházását még az előző önkormányzat indította el" ez a lényeg, h, nem a fidesz. "a Family Center megépítéséhez szükséges telekátalakítási megállapodást pedig már 2008 júniusában megkötötte az akkori városvezetés a Magnum Hungária Zrt.-vel. Több ismert üzletlánc 12 (sporteszköz, ruházati, drogéria, élelmiszer) boltját szánták az üzletközpontba, az MTI értesülése szerint többel már előszerződést kötött a befektető." az egész országban szerzett jogokat tipornak, alkotmánysértő visszaható rendelkezésekre hivatkozva. ellenzéki pártoknak, jogvédő szervezeteknek kell összefogniuk, hogy ezeket a kamu-rendelkezéseket az Alkotmánybírósággal és/vagy az Európai Emberjogi Bírósággal eltöröltessék.
SilentBob
2017. július 21. 16:37
"Salgótarján polgármestere, Huszá Máté" Ok, meleg van. De mindig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik