Variációk ellenzéki stratégiára

2017. július 21. 13:16

Az Orbán-buktatás célja, bár vonzó, de keveset mond arról, miért volna érdemes erőfeszítést tenni az érdekében, ha az emberek nem tudják, mi jön utána.

2017. július 21. 13:16
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
168 Óra

„Az elképzelések kavalkádján végigtekintve úgy tűnik, az ellenzék valójában azt sem tisztázta, mit akar elérni, s vajon mi érdekelheti a még mindig passzív választókat. Az Orbán-buktatás célja, bár vonzó, de keveset mond arról, miért volna érdemes erőfeszítést tenni az érdekében, ha az emberek nem tudják, mi jön utána. Pláne, ha a váltás ígérete olyan politikusokban testesül meg, akiket nem akarnak megválasztani.

Érdemes volna tehát tisztázni, melyek azok a közös alapok, amelyeken egy szövetség nyugodhat. Ha a jogállam és az emberi jogok idetartoznak, akkor a demokrata ajánlat nem lehet a Jobbikkal való együttműködés, kizárólag a Jobbikon való felülkerekedés. Figyelembe kell venni emellett a szükségleteket is, vagyis olyan programot célszerű vázolni, ami nemcsak foltozgatja a társadalom szövetét, hanem radikálisan csökkenti az igazságtalanságokat. Ez újabb feltételeket jelöl meg a szövetségi együttműködés számára. Végül az ellenzék ígérete és igénye egy teljes mandátummal rendelkező kormány megalakítása kell hogy legyen. Egyedül ez sugározhatja képességüket, ha van, az ország irányítására, és csakis ez szolgálja a szétbombázott közélet normalizálása iránti igényt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. július 22. 12:34
Közgazdász vagyok. (Becs' szó.) Megmondom, hogy csak bámulok azon, ahogy a Fidesz átvállalta a kórházak és az önkormányzatok felhalmozott adósságát. Aztán csökkentette az SZJA-t, növelte a családi adókedvezményt és a családtámogatásokat. Aztán egyfolytában épít a fővárosban és vidéken egyaránt. Csökkentette a munkanélküliséget, annyira, hogy bizonyos szakmákban munkaerő-hiány lett. Stb, stb. Mindeközben sok-sok milliárdot ellopott.:-) Na, ehhez kell a tudás, urak és elvtársak.
Egri Marika
2017. július 22. 11:25
Jön a baloldal. Rezsicsökkentéstől elbúcsúzhatunk, a 15 % adótól is. Sávos adózás lesz mint volt. 200000,. Ft jövedelem után 32 %. Megszűnik a Gyes extra, a CSOK, a gyermekek adókedvezménye, és még ellehetne sorolni sok sok dolgot.Lesz minden kis faluba CT MR, ha kell ha nem, ha kihasználják ha nem. Megszűnik a stadion építés, soha többé nem jön vissza.Jó lenne tudni mikor építettek stadion utoljára, talán Rákosiék az aranycsapat idején. A mély szegénység nemzetközi stander szerint ha valaki nem eszik minden másnap húst akkor már mélyszegény. Vajon mi lesz az ingyenes étkeztetéssel. Jönnek a multik és tarolnak, mint 20 éve OPNI eladás, még Gyurcsány eladta volna az országházat is. Majd adnak az oktatásra isten tudna mennyit és miért. Jobb tanárok lesznek attól? Nem hiszem. Sorolhatnám napestig mi mindent csinált a Fidesz kormány, amellett, hogy szinte mindent elloptak a baloldal szerint. Ki fogja kifizetni a 167 milliárd forintot a 4 metró ellopása miatt. Mi állampolgárok, biztos nem Demszky. Vettünk neki egy Horvátországi nyaralót és budakeszi házat.Húnvaldnak meg helikoptert, 15 darab gépkocsit. De ők nem lopnak.
pemete jakab
2017. július 21. 20:49
"Az Orbán-buktatás célja" Nem kormányokat kell buktatni, mert amíg politikusokat ültetünk a társadalom nyakára, addig mi, a társadalom bukik.
puszika
2017. július 21. 20:28
Itt most minden balfék/meg a jobb is/ Botka programjára vár. Nagy csalódás lesz!! De tudjátok,............. a remény...................................................!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik