Kósa Lajos: Brutális választásra készülünk

2017. július 21. 17:28

Nagyon kemény, brutális választásra készülnek a kormánypártok, hiszen az ellenzéki pártok élet-halál harcnak tekintik a választásokat - jelentette ki Kósa Lajos pénteken Tusványoson. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt is elmondta: szerintük sorsdöntő a jövő évi választás a magyarság szempontjából, de az ellenzékkel szemben nem tekintenek rá élet-halál harcként.

2017. július 21. 17:28

A kormánypártok szerint sorsdöntő a jövő évi választás a magyarság, Magyarország szempontjából, de az ellenzékkel szemben nem tekintenek rá élet-halál harcként. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a 28. Bálványosi Nyári  Szabadegyetem és Diáktábor pénteki panelbeszélgetésén azt mondta: minden választás sorsdöntő. Jövőre arról kell dönteni, maradjunk-e meg a magyarok országának, ahol a magyarok érdekei a legfontosabbak, és egyúttal európai országnak, de nem csak földrajzi értelemben, hanem teljes egészében. Hozzátette: nem hisznek egy internacionális olvasztótégelyben, ahol a népek és a kultúrák felolvadnak.

Kósa: Nagyon kemény, brutális választásra készülünk

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: ha megnézik a lehetőségeket, az egyetlen kormányképes erő a Fidesz-KDNP, és ha a szövetség nyer, akkor szakszerűen folyik tovább a kormányzás. A baloldal győzelme esetén tudják, mi lenne, a harmadik erő pedig nem kormányképes, megint csak szakszerűtlen kormányzás következne.  

Kósa Lajos azt mondta, nagyon kemény, brutális választásra készülnek, a most ellenzékben lévő pártok élet-halál harcnak tekintik a választásokat. Rámutatott: ha az MSZP nem győz, mindenkinek nyilvánvalóvá válik, a baloldalra ebben a formában nincs szükség.  Hozzátette: Vona Gábor, a Jobbik elnöke szintén azt mondta, nyernek vagy lelép a politika színpadáról. Kósa Lajos a Jobbik elnökét nagyon rossz politikusnak nevezte, aki az ország érdekei ellen politizál. Úgy látta: a Jobbik elnökének a kezében nincs semmilyen csodafegyver, amivel a maga, illetve pártja javára fordíthatná az eseményeket. Az LMP számára is élet-halál harc, hiszen az a kérdés bejutnak-e a parlamentbe – tette hozzá.

Ha nem nyernek, akkor sincs világvége

A kormánypártoknak nagyon fontos a választás, de ha nem nyernek, akkor sincs világvége, akkor ellenzékből képviselik a tőlük elvárható politikát. A demokrácia normál üzeme, hogy időnként leváltják a kormányokat  – mutatott rá a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Harrach Péter úgy vélekedett, a nyílt, illetve nyitott társadalom ideológiája vagy egy kereszténydemokrata szellemiség között lehet választani. Multikulturális társadalom nem létezik, zátonyra futott, ezt az elmúlt néhány év bebizonyította – állapította meg.  

A Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki stratégiákról azt mondta: az MSZP-n belül két egymással versengő stratégia van. Szerinte Botka László és Molnár Gyula abból indul ki, hogy 2018-ban nem lehet megveri a Fideszt, és 2022-re kell készülni. A „nagy öregek” szerint viszont mindenkivel össze kell fogni, mert a következő négy évet nem élik túl. Az egyik kizárja az összefogást, a másik szerint azt kell csinálni, ez okozza a zavarokat – vélekedett. Arról is beszélt, hogy a Jobbik észrevette, a jobboldalról nem tudnak további szavazatokat szerezni, ezért elkezdődött a centrum felé húzás, és a baloldalról akarnak voksokat behozni. Ezzel azonban szeritne a jobboldalról veszítenek.  

Kósa szerint a liberális oldal képtelen az összefogásra 

A liberális oldalról Kósa Lajos azt mondta, az nem képes az összefogásra. Ha ezt megtennék, stabilan 7-8 százalékuk lehetne – vélte. Harrach Péter szerint, akik demokrácia- és sajtószabadság-ellenességgel vádolják a kormánypártokat, azok éppen médiadiktatúrát valósítottak meg, amikor megtehették. Bizonygatni nem kell az európaiságukat, mindig is európai értékekről beszéltek – jelezte.

Szerinte nem szabad azt csinálni, amit 2002-ben,  nem volt elég arra felhívni a figyelmet, fontos eredményei vannak a kormányzásnak. Most is komoly eredmények vannak, de ez kevés lesz. A kampánynak meg vannak a sajátosságai, s szembesíteni kell az embereket, hogy akik szeretnének kormányra kerülni, hogyan viselkedtek, mit tettek – hangsúlyozta.  

Harrach Péter kitért arra is: a közjogi nemzetegyesítés folyamata zajlik, s az egymillió kettős állampolgár nagyon szép szám. Reményét fejezte ki, hogy az új állampolgárok szavazni is fognak. Kósa Lajos úgy látta: a szavazati jogról való viták legitimek, de ha valaki magyar állampolgár, attól milyen alapon vennék el a voksolás lehetőségét.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. július 22. 15:30
brutális (latin = "durva, ostoba") Durva, kegyetlen, kíméletlenül erőszakos. "Brutális férj, brutális bánásmód; brutális gyilkosság". Választékos szó. brutalis 2 (latin) Kegyetlen, kíméletlenül erőszakos. brutalis 2 (latin) durva, erőszakos, állati. brutalis 2 (latin) durva, ostoba. http://meszotar.hu/keres-brut%C3%A1lis brutális Nagyon durva, kíméletlen, állati, állatias, vadállati.http://idegen-szavak.hu/brut%C3%A1lis Brutális szó jelentése brutális (melléknév) Brutális.jpg 1. Nagyon kegyetlen; az embertelenségig erőszakos és kíméletlenül, olykor állatiasan durva (személy, csoport). A brutális férj a családját bántalmazta. A brutális ellenség végigdúlta az országot. 2. Embertelenül erőszakos személyre jellemző, tőle származó (magatartás, megnyilatkozás, külső). A tömlöc sötétjéből egy brutális arc derengett ki. A rabokkal való brutális bánásmódnak egy célja volt: megtörni az elítélteket. 3. Átvitt értelemben: Méretében rendkívül nagy; mértékében széleskörű, sokakat lehengerlőn érintő (hatás, tett, terv, kezdeményezés). A vihar brutális pusztítást végzett. Az új popzenekar brutális sikert ért el már az első lemezével. Eredet [brutális < latin: brutalis (állatias) < brutus (durva, ostoba)] https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Brut%C3%A1lis brutál szleng szótár A "brutális"-ból rövidült (amely egy latin szó, jelentése erőszakos, kegyetlen, embertelenül durva), és mindenre dologra rámondhatod, ami állat,durva, zorál, zorkó, szélsőségesen extrém vagy sokkoló, letaglózó hatású. Gyakran hallani brutinak esetleg brutkónak ferdítve is. Fiataljaink imádják fokozni, így jönnek ilyen kombók, mint: brutál-metál, giga-brutál, ultra-brutál, über-brutál, stb. - Na milyen az új gép? - Ez öregem? Ez egy brutál állat! http://hogymondom.hu/showslang.php?slang=brut%C3%A1l
noMores
2017. július 22. 14:51
Bakker, ki az a segghulye agyatlan bolond, aki ezt az idiotizmust beveszi??
Lado Lepoglavski
2017. július 22. 10:14
"de az ellenzékkel szemben nem tekintenek rá élet-halál harcként. " Áááá , persze hogy nem. Elég csak a bajuszos szarparaszt , Kövér panaszos vonítását meghallgatni . " Kövér László kedd este a nemzeti konzultáció kapcsán szervezett országjárás bajai állomásán azt mondta: jövőre „az életünkről döntünk olyan értelemben, hogy folytathatjuk-e a család-, a gazdaság- és a nemzetpolitikában, amit elkezdtünk”. http://magyaridok.hu/belfold/k.. Mosolyognivaló , ahogy Kósa, ez a buta fasz el is hiszi , amit mond.
békepap
2017. július 22. 08:24
lajos a párt esze
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik