Visszaszólás-szabadság

2017. július 21. 09:00

Egyetlen cél van ugyanis a marxizmusban és antifasizmusban megőszült filozófus szerint: az Orbán-féle rezsim leváltása

2017. július 21. 09:00
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Egyetlen cél van ugyanis a marxizmusban és antifasizmusban megőszült filozófus szerint: az Orbán-féle rezsim leváltása. Jöhet az őskáosz, a politikai nézetkülönbségek miatt hamar káoszba fulladó kormányzás, ennek nyomán pedig akár az újabb gazdasági válság, csak ne a Fidesz kapjon társadalmi felhatalmazást az ország vezetésére jövőre is. Ismerős szöveg ez, a felmérések szerint azonban nem túl hatásos. Az egyéni érdekekkel és konfliktusokkal átszőtt balos világ ugyanis nem különösebben vonzó alternatíva, még a legvérmesebb Orbán-ellenes választóknak sem. Hovatovább a gazdaság csak-csak teljesít, a bérek nőnek, belendült az ipar, van munka bőven, szóval akármire nem érdemes leváltani a kormányt. Mindenesetre a TGM-féle bemondásra mondhatni váratlan helyről érkezett felhevült válasz, mégpedig az egyre gőgösebb Momentum egyelőre ismeretlen képviselője részéről. Bizonyos Pottyondy Edina, kvázi pártpolitikusként, nem átallott egy kvázi civil kissé nevetséges javaslatára ágyúval visszalőni, mikor olyanokat írt, hogy a »Momentum a jövő, a Momentum a múltból tanul, a jelenben cselekszik, a jövőért felelősséget vállal«. Demagógiából és nagyképűségből jeles. Szerinte az MSZP a múlt, amivel nehéz vitatkozni, márpedig »leszerepelt politikusok rehabilitálása, idejétmúlt elképzelések újrajátszása csak újabb kudarchoz vezet«. A »múlt embere« aztán szintén visszaszólt, jelezve: nagyon is meglehet, hogy Pottyondy és barátai képviselik a magyar jövőt. Istenem, szegény hazánk, jegyezte meg.

Na most az a helyzet, hogy ezzel a felvetéssel is nehéz vitatkozni. Tehát ott tartunk, hogy a különböző kormányellenes alakok és alakulatok – bár vonzó alternatívát egyelőre nem tudnak kínálni a szavazópolgárok számára, ezt sok egyéb példa is bizonyítja –, egymás gyenge pontjainak kifürkészésében és megtámadásában már valódi profinak számítanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sir Galád
2017. július 21. 15:14
Ne aggódj meg fog bukni fideszestől együtt, és akkor neked se lesz már fizu, mert egy minisztérium se veszi meg a magyar hírlapot.
zakar zoltán béla
2017. július 21. 13:27
TGM nem filozófus.
Bástyaelvtárs
2017. július 21. 12:38
kedves Dániel, "...a gazdaság teljesít, a bérek nőnek, van munka bőven"-szöveg finoman szólva is k nagy csúsztatás. Még ha igaz is lenne ez messze nem elég. Én egészen mást látok : a rombolást. A morális pusztítás amit fidesz végzett felfoghatatlan. Már ott tartunk, h nem lehet más véleményt megfogalmazni mint amit a kormánypárt propagál, mertt azt hazaárulásnak minősítik az országot téglákként földenként trafikonként üzletáganként szétlopó bűnözők. Ott tartunk, h a földmérők és a közmunkások kölcsönösen migránsoknak nézik egymást és bújkálnak a másik elől és kihívják a rendőrséget. Ja és ott tartunk, h ezermilliárdok tűnnek el nyomtalanul, a kormány félelemkeltéssel igyekszik hatalmában tartanai a jónépet, üresen kongó stadionokkal és üres kisvasutakkal pedig "elkápráztatja" a híveit. De a lényeg hogy van munka bőven, igaz Dániel?:) csak kár, hogy nem új állásból ered hanem a kivándorolt emberek munkahelyeit kell feltölteni....
hátakkor
2017. július 21. 12:04
TGM amúgy nem filozófus. Egy zagyva elme, aki Romániában éhen halt volna. Pest-Budán meg adtunk neki megélhetést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik