Soros György versus nemzetállamok

2017. július 21. 16:16

A helyzet az, hogy Soros György nézetei nem csak Orbán Viktor és a magyar kormány számára adnak okot jogos aggodalomra.

2017. július 21. 16:16
Douglas Murray
Spectator

„A Freedom House egy figyelemre méltó, és többnyire nagyszerű intézmény. Az évek folyamán nagyszerű munkát végzett azon kormányok felelősségre vonásával, amelyek egyre inkább autoritárius módon kezdtek viselkedni. Ugyanakkor a magyar kormányt érő támadásai egyre inkább elszakadnak a valóságtól.

Olvasóink emlékezhetnek, hogy a magyar kormány abban különbözik a némettől, hogy nem hiszi, hogy kívánatos volna meghívni az egész fejlődő világot, hogy az országban éljen. A magyar kormány nézetei – élén Orbán Viktor miniszterelnökkel – ugyancsak különböznek az ország legtehetősebb fiának, Soros Györgynek a nézeteitől, aki a számos civil szervezettel és támogatási alappal együtt az előző éveket azzal töltötte, hogy aláássa Európa határait, főleg pedig Magyarországéit. Amikor Soros 2015-ben kritizálta Orbánt, a multimilliomos így vázolta fel a kettejük közötti nézeteltéréseket:

»Orbán célként kezeli a határokat és ennek akadályaként a bevándorlókat. Mi célként kezeljük a bevándorlók védelmét és ennek akadályát látjuk a nemzeti határokban.«

A helyzet az, hogy Soros György nézetei nem csak a magyar kormány számára adnak okot jogos aggodalomra. Amennyire mély aggodalmat kell, hogy keltsenek a magyar kormányban, úgy az összes európai kormányban is mély aggodalmat kellene, hogy keltsenek. Mi kellene, hogy problémásabb legyen egy kormány számára, mint amikor valaki számtalan szervezetet pénzel, amelyek az ország határait akarják kikezdeni és arra tanít, hogy miként lehet kijátszani a jogi kiskapukat? A Freedom House, mint oly sok már szervezet sem, nem kedveli Orbán Viktort, de úgy tenni, mintha a magyar kormány ellenérzései Sorossal szemben a semmiből jönnének, az szomorú módon az ügypártolás összekeverése a fantáziálással.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2017. július 22. 09:28
Sorosnak és cimboráinak csak annyi esze van, amennyi egy "bótba" kell... Azt hiszik, hogy ha egybeolvad mindenki mindenkivel, akkor nem lesznek érdekellentétek? Röhej... Lásd Dél-Amerika, vagy akár a délszlávokat, stb.
marós
2017. július 22. 08:33
Soros egy hazúg gazember, remélem azigazság előbb-útóbb gyözni fog.
szancso
2017. július 22. 05:24
Soros és társaival - én pl. idesorolnám Bill Gatest is - és az általuk alapított szervezetekkel az a probléma, hogy humánusnak van beállítva, de igazándiból antihumánus. Azok az emberek, akik magukra veszik az Európába jutás nehézségeit, ugyan olyan áldozatok, mint a "benszülöttek". A legegyszerübb megoldásról hallani sem akarnak ezek a nagy humanisták, mégpedig ezen embereknek a hazájukban megteremteni az egzisztenciát, és ami nagyon fontos lenne, szigorúan ellenőrizni a pénzek felhasználását, ami most nem történik meg, jóllehet mind az Ensztől, mind az Uniótól ömlik be a pénz pl. Afrikába, de csak a felső lépcsöig jut el.
szekula
2017. július 22. 04:51
Buzi itt ennyi lájkot még nem kapott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik