Műszív

2017. július 20. 15:41

Feltételeznénk azt is, sajnos naivan, hogy még az ellenzék is képes emberi, empatikus keretek között küzdeni a szavazatokért, nem felhasználva hozzá magánemberek tragédiáit.

2017. július 20. 15:41
Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap

„»Miért jut egyhetes plakátakcióra hatmilliárd, miért telik harmincmilliárd a világbajnokság Wifijére, és miért nem telik százmillió minden kórházba?« A kérdést annak a tizenkét éves kislánynak a nagymamájából csikarta ki az ATV, aki június 29-én hunyt el súlyos roncsoló agyvérzés következtében, amely miatt nem lehetett folytatni a műszívkezelését, a keringése pedig nem bírta tovább a megpróbáltatásokat. (...)

Az a tény, hogy egy ilyen tragikus végkimenetelű esetnek képesek az ellenzéki oldalon politikai töltetet adni, értékelhetetlen. Persze a vak is látja, bár még csak a júliusi hőséggel küzdünk, már bőven elindult a kampány, a politikai mezőben ki-ki a saját gesztenyéjét kapargatja. Félreértés azonban ne essék, hogy Lázár János szavait idézzem, »Aki a magyar egészségügyre azt mondja, hogy minden rendben van, az vak.« Ennek ellenére nemhogy forrásokat nem vontak el onnan, hanem évtizedek óta nem tapasztalt többletet nyomtak az ágazatba. Például a CT- és MR-készülékek száma duplájára nőtt az intézetekben, 2020-ig hétszázmilliárd forintból újul meg a budapesti egészségügy, s egy hét-kilenc éve dolgozó átlag szakorvos bruttó keresete mára 614 és fél ezer forint, egy gyakorlott szakápolóé pedig jövő év végére 294 ezer forintra nő.

Mindezek persze nem enyhíthetik egy család gyászát, mert a két dimenzió nem összevethető, sőt, a vizes-vb költségei vagy egy bicikliút fejlesztésének büdzséje sem lehet viszonyítási alapja egy ilyen esetnek. Éppen emiatt feltételeznénk azt is, sajnos naivan, hogy még az ellenzék is képes emberi, empatikus keretek között küzdeni a szavazatokért, nem felhasználva hozzá magánemberek tragédiáit. Mert vannak határok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. július 21. 23:56
ó, te megélhetési közmédia közmunkás. Nézd már: tud írni olvasni.
koronaszepe
2017. július 20. 23:07
"...feltételeznénk azt is, sajnos naivan, hogy még az ellenzék is képes emberi, empatikus keretek között küzdeni a szavazatokért, nem felhasználva hozzá magánemberek tragédiáit. Mert vannak határok.” "Elhunyt az egészségügyi reform első áldozata"" Lázár János "H. Imre Mindszenten élt, elég rossz körülmények között és súlyos asztmája volt, 2007 április 6-án, 67 évesen halt meg. Ez öt nappal a második Gyurcsány-kormány által levezényelt kórházátalakítások megkezdése után történt, idézi fel az Index. Leépültek, megszűntek a gyógyító osztályok, és új ellátási körzeteket határoztak meg. H. Imrét aznap a hódmezővásárhelyi kórházba vitték be, ott azonban azt mondták neki: nem vehetik fel, a szentesi kórházba kell mennie. Elindult vele a mentő, de mielőtt Szentesre ért volna, meghalt. H. Imrének hiába írt fel korábban gyógyszert a háziorvos, ő nem szedte rendszeresen. Április hatodikán reggel már egyszer rosszul lett a kocsmában. A bátyja be is vitte akkor a szentesi kórházba. Ott alaposan megvizsgálták, de ő nem akart maradni. Aláírattak vele egy papírt, hogy saját felelősségére távozik. Aztán ahogy hazaért, megint rosszul lett. Az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyelet akkori vizsgálata nem állapított meg közvetlen összefüggést a haláleset és a szállítás között."
Akitlosz
2017. július 20. 20:43
Az a probléma - az összes párttal -, hogy Magyarország felvirágoztatásának a programjára egyiknek sem telik a kútfőjéből. Így aztán maradnak egymás szapulása, néhány frázis és a gumicsontok kampánytémáknak. De a többi párt még rosszabb a pártok legnagyobb vonzereje.
magyarben
2017. július 20. 18:30
Ez a cikk is már megint micsoda!? Az fel sem merül a szerzőben, hogy a nagymama saját haragját (gyász második szakasza), vádjait önti szavakba, és mondja el annak, aki meghallgatja?! És ugye a habony-vajna-mészáros médiánál nincs sok esély erre (az atv meg "hüje" lenne nem leadni az interjút)!? Ez a cikk is csak egy "politikai töltetű, értékelhetetlen kampányfogás", amiben még hazudik is a fideszbanda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik