Migráció

Balog: Nem megoldás a migráció

2017. július 17. 19:00

Balog Zoltán szerint a világ nagy bajaira nem megoldás a migráció. Az emberi erőforrások minisztere a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Oliver Dashe Doeme nigériai püspök előadása előtt beszélt.

A világ nagy bajaira nem megoldás a migráció – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Oliver Dashe Doeme maiduguri püspök előadása előtt.

A miniszter köszöntőjében hangsúlyozta: nem a migráció, hanem a helyben segítés a megoldás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy „ne tudnánk egymást kölcsönösen befogadni” – tette hozzá.

Balog Zoltán közlése szerint ezért hívott meg a kormány egy ösztöndíjprogram keretében „tanulni vágyó keresztény fiatalokat” Magyarországra. Hozzátette: a programra néhány hét alatt több mint négyszázan jelentkeztek, közülük száz fiatal kezdi meg tanulmányait szeptemberben. Oliver Dashe Doeme előadásában kiemelte: Nigériában a Boko Harammal szembeni harcban az egyik legnagyobb ellenségük a korrupció. Mint mondta, már régen legyőzhették volna a terrorszervezetet, ha nem volnának olyan politikusaik, vezetőik, akik hasznot húznak a tevékenységéből.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114831