A boldogság receptje

2017. július 16. 15:17

Aristo
Aristo

A színen látható a kerítés a Vereckei-hágónál. Felcsendül az örömóda, Árpád és migránstársai lebontják a kerítést, közben Komáromy Gergő gitározik és énekel.

„VB megnyitó 7 képben. Kurátor: Gulyás Márton. Forgatókönyv: Alföldi Róbert. Közreműködnek: a közreműködők. Rendezte: Schilling Árpád.

ELSŐ SZÍN.
A magyarok bejövetele. A magyar migránsok elárasztják a Kárpát-medencét. Soros és Migration Aid önzetlenül segít nekik. A Helsinki Bizottság elvállalja Szvatopluk védelmét. A Német-Római Birodalom megvonja az »európai« jelzőt a magyar néptől. Egyesek a háttérben ünnepelnek.

A színen látható a kerítés a Vereckei-hágónál. Felcsendül az örömóda, Árpád és migránstársai lebontják a kerítést, közben Komáromy Gergő gitározik és énekel. A magyarok esetleg lehetnek burnuszban. Lézerfelirat: »Mi mind migránsok vagyunk!«

MÁSODIK SZÍN
Tatárjárás. A magyarok rútul elnyomják a kisebbségeket és fajt gyűlölnek. Ennek megszüntetésére a jóságos tatár kán közbeavatkozik. A fajgyűlölők megszívják.

A színen magyaros sanyargató Makovecz tervei alapján. Béla király és a magyarok sanyargatják a kisebbségeket. Tatárok balról be és visszasanyargatják a magyarokat. Lézerfelirat: »Úgy kell nekik!«

HARMADIK SZÍN
Mohács. A magyar iszlamofóbia az egeket verdesi, Szulejmán kénytelen beavatkozni, de a gaz magyarok ebből sem tanulnak és harcolnak ellene. Hiába.

Iszlamofób magyarok éneklik »Török gyerek megvágta/Magyar gyerek gyógyítja/Síppal dobbal nádi hegedűvel« Fischer Iván nádi hegedűn eljátssza a Szöktetés a szerájból című zenemű nyitányát. Lézerfelirat: »A xenofób magyarok ráfáznak!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114789