Épül az ország

Csath Magdolna: Óriási növekedés a hazai építőiparban

2017. július 15. 11:38

Csath Magdolna közgazdász az M1 szombat délelőtti műsorában rámutatott arra, hogy az eddigi adatok szerint idén jelentős mértékben emelkedett az építőipari termelés mértéke.

„Az építőiparról a héten nyilvánosságra hozott adatok azt mutatják, hogy az ágazat teljesítményének növekedése február óta folyamatos” – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint nem kell óriási eredményként értékelni, hogy májusban az építőipari termelés volumene 35,4 százalékkal meghaladta a tavaly májusit, mert a 2016-os érték nagyon alacsony volt. Fontosabb és objektívebb tényező, hogy májusban az előző hónaphoz képest 7,5 százalékkal nőtt az ágazat termelése, mert ez jelzi, hogy a februárban indult növekedési tendencia folyamatos, ahogy a közgazdász fogalmazott, aki szerint a növekedés fennmarad az elkövetkező hónapokban is.

Megjegyezte: egyelőre inkább az ipari épületek építése húzta fel az ágazatot. A májusban megkötött új szerződések pedig főként vasúti és sportlétesítményekre vonatkoznak, tehát állami megrendelések. Hozzátette, hogy a növekvő tendencia folytatódása attól függ, hogy a magán- és az üzleti szférára is kiterjed-e a beruházások növekedése.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114764