Egy plakátkampány fináléjára

2017. július 14. 09:09

Szalma György
Mandiner

Soros György és csapata elég nagy felületen támadja a magyar kormányt. Erre miképpen reagáljon a Fidesz? Adományozzon neki Corvin-láncot? Talán egy kis kedvességtől megenyhül, és nem akarja majd a népakarattal szemben is „megjavítani” Magyarországot?

A plakátkampány körül kialakult vircsaft kapcsán egy Woody Allennek tulajdonított mondás jut eszembe: „Gyűlölöm magam, de nem azért mert zsidó vagyok!”

Azt gondolom, ezzel a magyar kormány is így lehet. Ki nem állhatják Soros urat, de nem azért, mert zsidó. De mit is várnak a kormánytól a plakát-ügyi szakértők?

Soros György elég nagy felületen támadja a magyar kormányt. Ne feledjük, hogy az Orbán- és Fidesz-gyűlöleten élő 444.hu is Soros-projekt. A milliárdos „filantróp” pénzén a legképtelenebb módon támadnak mindent, ami Fidesz, vagy aminek köze van Orbán Viktorhoz, illetve a magyar kormányhoz. Csak egy barlanglakó nem tudja, hogy Soros György a kiterjedt politikai kapcsolatain, hálózatán keresztül hatalmas erőket megmozgatva dolgozik a kormány ellehetetlenítésén. Társadalommérnök csapata évek óta hadat visel a Fidesz ellen.

Erre miképpen reagáljon a Fidesz? Hívja meg egy nagy adag női szeszélyre? Vagy az indiáner a jobb választás? Ha helyreáll az öreg úr vércukorszintje, majd belátja, hogy nem szép dolog illegitim politikai befolyásra törekedni? Adományozzon neki Corvin-láncot? Talán egy kis kedvességtől megenyhül, és nem akarja majd a népakarattal szemben is „megjavítani” Magyarországot? Talán felhagy a magyarországi törpepártok támogatásával?

Most a kormány szállt bele két lábbal Soros arcába. Ilyen a boksz.

Ha ringbe szállsz, ha ütés távolba lépsz, akkor bizony bele kell kalkulálnod, hogy kapni is fogsz. Soros egy ideje sorozza a magyar jobboldalt, most pedig ütéseket kapott. Nem, nem övön alul. Csak kap néhány maflást.

Igazából nem is a plakátok körül kialakult vita zavar, a vita normális. Normális, hogy egyesek olyasmit is belelátnak, ami nincs benne. Sajnos sokakban rossz érzéseket kelt a sorosozás, mivel korábban Soros személyét a széljobb használta fel egy kis bújtatott zsidózásra. Ezt használják most ki, hogy egy jó kis kaka alapú iszap-birkózásba vigyék bele a kormányt.

A baj azzal van, hogy nemtelen támadások, igaztalan vádaskodás sora indult be. Legutóbb éppen szűkebb hazám, Erdély egyik főállású aggódója ragadott klaviatúrát, hogy egy fingszagú eszmefuttatásban, közvetett módon nácizza le a magyar kormányt. Kelemen Ármin Attila írásáról van szó, ami a transindexen jelent meg. Az ominózus írás olyan bicskanyitogató stílussal bír, hogy nem lehet mellette elmenni szó nélkül. Egyébként a transindex egy jó lap, nincs vele semmi baj, csak ebben az esetben a szemetet nem kivitték a ház elé, ahogy szokás, hanem betették a lapba. Ezt talán az újrahasznosítás szent nevében teszik. Azonban ez a fajta implicit rágalmazás éppolyan szennyező, mintha hektószámra öntenék a savat a Szamosba. Az egykori SZDSZ árvája ragadta meg az alkalmat arra, hogy belerúgjon a magyar kormányba, illetve egyértelművé tegye, hogy az erdélyi magyarságon belül is minoritásnak számító liberális közösség bizony nagyon nyugatos, nem olyan köldöknéző, múltat sirató gyökér, mint a többi.

A Fideszt zsigerből gyűlölő véleményformálók nagy szerencséjére a jó öreg nácizás mindig kéznél van – mi lenne a nyugatos, haladó szellemiség egyedüli letéteményeseivel, ha már ez sem lenne? Sajnos hiába keresem Kelemen állásfoglalását, aggódó szavait azokkal az ügyekkel kapcsolatban, amikor az erdélyi magyarságot érte égbekiáltó joghátrány, amikor a magyarok ellen folyt illetve folyik gyűlöletkeltő kampány.

Türelmetlenül várom a következő bejegyzését a román állam magyar tulajdont, egyházi tulajdont visszaállamosító törekvéseiről, de témaötletekkel egy spirálfüzet is betelne. Apropó román állam. Nemrég Dragnea (a kormányzó szocialista párt elnöke) is sorosozott. Vajon ez minek minősül Kelemen Ármin szerint? Magyarozás, zsidózás?

Ne feledjük el, hogy a románok szemében Soros elsősorban magyar, másodsorban nem tudom mi, de a magyar a legfőbb bűne, az tuti.

Mert a valóság is ez, Soros György egy zsidó hátterű magyar ember. Persze, hogy ő magát mikét határozza meg, azt nem tudjuk. De félek, őt érdekli a legkevésbé a nemzet vagy a vallás dolga. Ő, szegény, egy rögeszmés amerikai magyar bácsi.

A magyarországi zsidóság több alkalommal kifejezte aggodalmát az üggyel kapcsolatban, megértem őket. Talán a támogatásokon túl, a magyar kormánynak több gesztust kellene gyakorolnia a zsidó közösség felé, hogy elejét vegye az ilyen aggodalmak kifejlődésének.

Jó lenne azonban megérteni, hogy Sorost legkevésbé sem érdekli a zsidóság sorsa. Ő már réges-régen túllépett a nemzet. a vallás jelentette, feleslegesnek ítélt kereteken. Ő a már említett rögeszméjének él, meg akarja menteni a világot. De vajon mitől? Amikor az általa szervezett hálózat jelenti jelenleg az egyik legnagyobb biztonsági kockázatot Európában.

Soros még utoljára kormányt akar buktatni, hazai pályán akar győzni.

Ilyen az ő honvágya.

Néha elképzeli, hogy jól megmondja Orbánnak, majd ő megmutatja. A karosszékében elszundikál és álmodik. Álmodik, hogy ezt a nyikhajt helyre teszi, hogy megmutatja. Álmodik, és néha felkacag a vágyott sikerei perspektíváján. Rögeszméjének hívei pedig egymást túllicitálva dicsérik, sürgölődnek, hogy észrevegye, ők bizony nagyon megdolgoztak a támogatásért.

Szombaton eltűnik Soros az utcákról. Egy ütős témával szegényebb lesz az ellenzék. Viszont kezdődik a vizes vb. Lelki szemeim előtt látom, mi jön, ha nem nyerünk minden számban: Orbán, Orbán-rezsim. Habony, Rogán, satöbbi.

Hajrá, magyarok!

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114711