Magyar Magyarország helyett Fehér Európa

2017. július 13. 13:27

Gulyás Balázs
Magyar Nemzet

Ez azért elgondolkodtató, mert ezek szerint a kormánypárt szövegeit olykor csak a logó különbözteti meg egy gyülevész náci csapat lázálmaitól.

„A nyilatkozó Identitesz-vezető érezhetően kerülni igyekszik a kézenfekvő összehasonlítást a Jobbik induláskori önmagával. Míg a ma már néppártosodó szervezet vezetői a kezdetektől igyekeztek kerülni a szélsőjobbos címkét, és inkább a nemzeti radikális jelzőt akarták volna használni, az Identitesz nem foglalkozik ilyen finomságokkal, bátran beleáll a szélsőjobbos kategóriába. Minden egyéb tekintetben azonban a Fidesz-leckét mondják fel a pozőrök: etnikai homogenitásról beszélnek, miközben a civiltörvény, valamint a CEU kapcsán is pártunk-kormányunk kommunikációs paneljeit visszhangozzák. Ha csak ezeket a sorokat olvasnánk, azt is hihetnénk, a Fidesz valamely jól fésült ifjú üdvöskéje ismétli a közszolgálati híradó előző esti tartalmát. Ez azért elgondolkodtató, mert ezek szerint a kormánypárt szövegeit olykor csak a logó különbözteti meg egy gyülevész náci csapat lázálmaitól.

Közben nagyon is elképzelhető, hogy akaratán kívül mind az új erő, mind az őt futtató fideszes média a Jobbik malmára hajtja a vizet. Vona Gábor pártja megszabadulhat holdudvarának holdkóros részétől, és végre nyíltan comingoutolhat modern, konzervatív, a Fidesztől a közép felé álló politikai pártként. Faramuci módon a politikai palettán innentől folyamatosan jelen lévő szélsőjobbos alakulat hitelesítheti a Jobbik néppárti fordulatát, teheti Vona Gáborékat elfogadhatóvá az európai színtéren is. Hiszen mostantól nem a Jobbikra fognak mutogatni, akik a szélsőjobbot keresik. Hanem emezekre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114682